Olimpijski šampion u maratonu iz Atine 2004. godine Italijan Stefano Baldini biće specijalni gost na jubilarnom 30. Beogradskom maratonu 22. aprila, saopštili su danas organizatori.

Baldini je pored osvojene zlatne olimpijske medalje u Atini 2004. godine, i dvostruki evropski prvak u maratonu, osvajač dve bronzane medalje u maratonu na svetskim prvenstvima i svetski prvak u polumaratonu.

-Izuzetno mi je drago što ću povodom jubilarnog 30. Beogradskog maratona biti u Beogradu, na ovom festivalu trčanja. Maratoni su uvek dobra prilika za promociju zdravih stilova života, druženje i pozitivne vibracije – izjavio je Baldini, navodi se u saopštenju Beogradskog maratona.

Povezana vest:  Zvezda oslabljena dočekuje Megu

On u Beograd dolazi u organizaciji jednog od najvećih svetskih proizvodjača sportske opreme ASICS Italija. Osim što će pomoći u promociji Beogradskog maratona, Baldini će biti i predavač na Stručnoj tribini učesnicima Beogradskog maratona.

Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić rekao je da je ponosan što će specijalni gost te manifestacije biti Stefan Baldini, jedan od najboljih maratonaca u istoriji ove atletske discipline, osvajač zlatne olimpijske medalje iz Atine na autentičnoj stazi od Maratonskog polja do starog olimpijskog stadiona Panatenaikon.

Povezana vest:  Topić uručio opremu Atletskom klubu Čačak

-Baldini je tada na temperaturi od 36 stepeni postigao i rekord staze od 2:10,55. Na istoj stazi se sada trči savremeni Atinski marathon – naveo je u saopštenju Nikolić.