Trener fudbalera Arsenala Arsen Venger rekao je da je ljut i nezadovoljan sudjenjem u revanš utakmici osmine finala Lige šampiona protiv Bajerna iz Minhena. Arsenal je sinoć u Londonu izgubio od Bajerna sa 1:5, u revanš utakmici osmine finala Lige šampiona i ukupnim rezultatom 2:10 završio takmičenje u Ligi šampiona.

Venger je ljut jer sudija nije dosudio penal za njegovu ekipu pri vodjstvu od 1:0, ali i jer je dosudio penal i isključio Lorana Košelnog posle prekršaja nad napadačem Bajerna Robertom Levandovskim. On smatra da je Levandovski pre toga bio u ofsajdu.

Povezana vest:  Stojanović: Verujem u svoju ekipu, moramo mnogo da radimo

-Penal i crveni karton su apsolutno neobjašnjivi i skandalozni. To je neodgovorno, ljut sam i veoma frustriran zbog sudije – rekao je Venger posle utakmice, preneli su britanski mediji.

Posle vodećeg gola Tea Volkota izjednačio je Levandovski, a zatim za 17 minuta Bajern je postigao četiri gola, preko Arjena Robena, Daglasa Koste i dvostrukog strelca Artura Vidala. Eliminacija Arsenala od 2:10 je najteži poraz neke engleske ekipe u Ligi šampiona. Venger je rekao da taj rezultat ne odražava „hrabrost ni igru“ njegove ekipe.

Povezana vest:  Francuski fudbal se širi po SAD preko Majamija

-Sveukupno, teško je shvatiti šta se dogodilo. Moram reći da je moja ekipa prikazala veliki trud i da je odigrala veoma dobro – naveo je francuski trener.

On je dodao da je sudija Anastasos Sidiropulos prestrogo pokazao prvi žuti karon Košelnom, pre crvenog, posle konsultacija sa pomoćnim sudijom iza gola.

-To nije bilo ozbiljno. Kada vidite koliko je utakmica važna i takav stav, potpuno sam revoltiran i žao mi je ljudi koji su došli i platili mnogo novca da gledaju ovakvu utakmicu – naveo je 67-godišnji Venger.

Povezana vest:  TEKVONDO, Vanja Mićić osvojio bronzu na Evropskom prvenstvo do 21 godine

Navijači Arsenala su pre utakmice protestovali i tražili Vengerov odlazak, zbog loših rezultata.

-Nemam ništa da kažem na to – rekao je Venger.