antunovic_bac_kugleAntunović: verovao sam u uspeh na šampionatu

 

Srpski atletičar Božidar Antunović izjavio je danas nakon osvajanja srebrne medalje u bacanju kugle na juniorskom prvenstvu sveta u Monktonu, da je verovao u uspeh koji će mu biti podstrek za dalji napredak u karijeri.

-Uoči polaska u Kanadu želja i cilj su mi bili osvajanje medalje i, evo, vratiću se sa njom u Srbiju. Verovao sam da mogu napraviti rezultat dostojan pobedničkog postolja – izjavio je Antunoviić koji je hicem od 20,20 metara postavio i državni rekord za starije juniore.

Povezana vest:  Roza Mota, najtrofejnija maratonka - promoter 24. Beogradskog maratona

Kako je istakao, psihološki je bio „izuzetno dobro pripremljen“, iako ga „noge nisu slušale“.

-Sve je na kraju ispalo dobro. U finalu je bilo dosta uzbudljivo, jer sam morao da ‘jurim’ rezultat. Iskren da budem, fokusirao sam se samo na jednog protivnika – kineskog takmičara Dinga, a Novozelanđanin nas je sve iznenadio daljinom od 20,76 metara – naveo je Antunović.

Povezana vest:  Kolašinac sutra u kvalifikacijama

Srpski rekorder je ocenio da je rezultat u Kanadi „plod napornog rada“.

-Isplatio se sav rad i trud koji sam uložio da dođem do ovog rezultata koji mi predstavlja veliki podstrek u nastavku karijere. Cilj mi je da se što bolje pripremim za prvenstvo Evrope mlađih seniora u Ostravi, što znači da moram da pređem na „sedmicu“ koju sam do sada najdalje bacio 18,14 metara – zaključio je Antunović.

Povezana vest:  Počinje prijavljivanje za Žensku trku 2011