atletska_stazaBekrić u finalu SP uz državni rekord

 

Atletski reprezentativac Srbije Emir Bekrić postigao je veliki uspeh izborivši plasman u finale juniorskog prvenstva sveta u kanadskom gradu Monktonu u disciplini 400 metara prepone. Bekrić je danas u polufinalnoj trci zauzeo treće mesto rezultatom 50,91 sekundi, što je novi državni rekord za juniore. Reprezentativac Srbije imao je ukupno četvrto vreme u polufinalu, a rezultat dobija na „težini“ zbog podatka da je trka održana po velikom pljusku, uz jak bočni vetar.

Povezana vest:  Oboren rekord Brankovića na 400m, star 25 godina

Bekrić, član AK Novi Beograd, trčaće u finalu svetskog prvenstva u noći između petka i subote od dva časa.

-Bila je to izuzetno teška trka, pre svega zbog vremenskih uslova u kojima je održana. Iskreno, sve sam očekivao, jer sam na šampionat izuzetno spreman. Zadovoljan sam plasmanom u finale, ali svakako da to nije moja poslednja reč. Ne isključujem mogućnost da postignem još bolji rezultat i umešam se u borbu za medalje – izjavio je Bekrić.

Povezana vest:  Milan Ristić nije trčao na EP zbog povrede

Bekrić je u Monktonu treći reprezentativac Srbije koji je izborio plasman u finale. Pre njega to je uspeo Nemanja Cerovac na 1.500 metara i bacač kugle Božidar Antunović, koji je osvojio srebrnu medalju.

U konkurenciji su još ostali Branko Pauković u bacanju koplja i Amela Terzić u trčanju na 1.500 metara.