Na stadionu „Dom Heroja“ u Najrobiju, Keniji danas je započeto poslednje po redu, Svetsko prvenstvo za mladje juniore/ke, takmičare do 18.godina. Našu zemlju na ovom takmičenju predstavlja Katarina Sekulić na 400m i Tihomir Đorđević na 400m prepone.

Srpska atletičarka Katarina prva je probila led, i zauzela treće mesto u drugoj kvalifikacionoj grupi sa novim ličnim rekordom 54.86s.

Povezana vest:  Američke atletičarke osvojile zlato u štafeti 4x400 m

Prema startnim listama u njenoj disciplini startovalo je 26 atletičarki iz 24 zemlje, u polufinale plasiraju se prve tri takmičarke iz svake grupe i četiri najbrže po rezultatu. Polufinale na 400m na programu je sutra, drugog dana prvenstva 13.jula od 17.15h.

„Prvih sto metara bila sam ukočena, a onda sam videla da rivalka u stazi do mene deluje baš iscrpljujuće, znala sam da ne može više. U tim trenucima meni trka kao da se otvorila, u onom pozitivnom smislu, nisam je osećala pogotovo u poslednjih sto metara. Izuzetno sam srećna i zadovoljna i ne mogu da opišem sve te emocije koje su se javile kod mene, bilo je i suza radosnica. Želim da se zahvalim svom treneru, porodici i svima koji su bili uz mene i koji su mi pružali podršku uoči polaska za Keniju. Sledi novo iskušenje, a ovaj lični mi daje dodatno samopuzdanje i pojačava tu moju želju da ostvarim još veći uspeh od postignutog“, rekla je Sekulićeva.

Povezana vest:  Trijumf Amele Terzić i Mirka Petrovića na 45. Belom krosu

Drugog dana prvenstva trčaće i Tihomir Đorđević u kvalifikacijama na 400m prepone sa početkom u 15.30h, po našem vremenu.