Trener Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je danas da su svi fudbaleri koji idu u Kazahstan spremni da igraju i da ekipa i javnost treba da prihvate da će put biti veoma naporan.

-Svi koji putuju su spremni da igraju. Ima mnogo faktora koji će odlučiti koji ću tim izvesti. Imam maksimalno poverenje u sve igrače i ko god bude u timu, ne sumnjam da će da opravda moje poverenje. Brine me samo fizička sprema – rekao je Milojević na konferenciji za novinare u Beogradu.

Zvezda će u četvrtak gostovati Irtišu u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evropa. Crveno-belima sledi naporni, višečasnovni put, koji će trajati više od sedam sati.

Povezana vest:  Pobede Metalca i Mladosti, remi u Surdulici i na Voždovcu

-Najviše se priča o tom putu koji sigurno nije lak. To je jednostavno tako i moramo to da prihvatimo. Mislim da ćemo po tom pitanju biti maksimalno spremni i ne želimo da nam misli odu u neku drugu stranu. Idemo kasno i spremaćemo se kao da se igra u našoj vremenskoj zoni. Vremenska razlika izaziva šokove u organizmu koje ne možete da kontrolišete – kazao je Milojević.

Stranci Gelor Kanga, Ričmond Boaći, Abraham Frimpong i Džon Ruis su imali problema sa vizama i bilo je upitno da li će ići u Kazahstan, ali će oni ipak biti u timu.

Povezana vest:  Vojvodina pobedila Partizan u Beogradu

-Oni bi stvarno imali odiseju da su krenuli sami redovnim linijama. Mogli bi da putuju i tri dana, spremni su bili sve da prihvate. Nije bilo nezadovoljstva, prihvatili bi svaku odluku kao pravi profesionalci. To me veoma raduje jer su shvatili kakva je situacija – rekao je Milojević.

Zvezda u Kazahstan neće voditi Aleksandra Pešića, ali će putovati Srdjan Babić i Branko Jovičić.

Povezana vest:  Suspenzija Bazela bi mogla vratiti Junajted u Ligu šampiona

-Pešić i Babić su došli i neće putovati jer fizički nisu spremni, dok je Jovićić je u punom ritmu i došao je iz maksimalnog trenažnog procesa i kod njega nema nikakvih problema – naveo je trener crveno-belih.

On je imao samo reči hvale za Irtiš, koji je u jeku sezone i već je imao oko 20 utakmica.

-Irtiš je dobra ekipa, u vrhu kazahstanskog fudbala i u svakom trenutku zna šta hoće. Krasi ih ruski model igre, tvrdo, disciplinovano – kazao je Milojević.

Utakmica u Pavlodaru počeće u 16.00 po srednjoevropskom vremenu.