asmir_kolasinac_1EP BARSELONA

Kolašinac u finalu, Jotanović završio takmičenje

 

Atletski reprezentativac Srbije Asmir Kolašinac plasirao se danas u finale evropskog prvenstva u Barseloni, pošto je u kvalifikacijama bacanja kugle zauzeo deveto mesto rezultatom 19,83 metra.

-Zadovoljan sam, jer sam ostvario cilj zbog kojeg sam došao na šampionat. Krug je bio dosta klizav, nisam se dobro zagrejao, ali finale je tu da pokažem koliko zaista mogu – istakao je Kolašinac.

Povezana vest:  SP 2013, MOSKVA, Zlato za Kenijku Džepkoeč na 800 metara

Naš drugi predstavnik u ovoj disciplini Milan Jotanović nije uspeo da se nađe među 12 najboljih takmičara, pošto je u kvalifikacijama zauzeo 18. poziciju rezultatom 18,81 metar.

Prvoplasiran u kvalifikacijama je Belorus Pavel Ližin hicem od 20,42 metra, ispred Nemca Ralfa Bartelsa (20,37) i Poljaka Tomaša Majevskog koji je postigao daljinu od 20,26 metara.

Povezana vest:  Španović trijumfovala u skoku u dalj u Cirihu

Finale je na programu u subotu od 18.30 časova. U dalji tok takmičenja u disciplini 100 metara prepone nije uspela da se plasira Jelena Jotanović koja je u kvalifikacijama zauzela osmo mesto u svojoj grupi rezultatom 13,77 sekundi.

-Odlično sam startovala i sve je bilo u redu do pete-šeste prepone, a onda ne znam šta se desilo. Nikako ne mogu da budem zadovoljna, ovo je mi je najlošija trka ove sezone – istakla je Jotanović čiji lični i državni rekord iznosi 13,19 sekundi.

Povezana vest:  Jevtićeva i Kitum pobednici 26. Beogradskog maratona