biljana_topic_atletika

EP PARIZ 2011

Topić: idemo dalje, važno je da sam zdrava

 

Reprezentativka Srbije u atletici Biljana Topić izjavila je danas da uprkos skromnom nastupu na prvenstvu Evrope u dvorani Parizu, na kojem je zauzela deseto mesto u troskoku, ne gubi optimizam pred nastavak sezone.

-Plašila sam se da ne prestupim, tako da sam išla na sigurne skokove, što me je koštalo plasmana u finale. Vidi se da mi nedostaju takmičenja. Idemo dalje, važno je da sam zdrava – rekla je Topić.

Povezana vest:  Bibić: Želim medalju na Evropskom prvenstvu u krosu

Naša rekorderka je istakla da je imala tremu posle skoro godinu dana pauze zbog povrede

-Kada u tri puta po pet sekundi morate da pokažete sve što ste radili, a godinu dana niste skakali, tada imate i veliku tremu. – rekla je Topić.

Najlošji „scenario“ desio se našem predstavniku u bacanju kugle.Asmiru Kolašincu koji je prestupiio u sva tri pokušaja u kvalifikacijama bacanja kugle

Povezana vest:  SP DAEGU 2011, Kolašinac u finalu SP u bacanju kugle

-Nema objašnjenja za ovo što se dogodilo“ istakao je Asmir. „U sali na zagrevanju sam se dobro osećao, prebacio sam daljinu od 19,70 metara. Kako sam zatim ušao u takmičarski krug, noge i ruke kao da su prestale da me slušaju – nije krio razočarenje Kolašinac

Emir Bekrić, koji je takmičenje u trci na 400 metara završio na 21. mestu, istakao je da je pružio maksimum, ali da su konkurenti bili mnogo bolji.

Povezana vest:  adidas razotkriva kalup sa 3d štampanim performance patikama

-Dobro sam startovao, pokušavao sam da izborim što bolju poziciju, ali su Rus i Francuz bili mnogi brži od mene. Borio sam se sa koliko sam mogao, a neko me je tokom trke rasekao sprinetricom po levoj potkolenici. Zadovoljan sam, jer je ovo veliko iskustvo za mene i zahvalio bih se Atletskom Savezu Srbije koji mi je pružio priliku da se danas takmičim u Parizu – istakao je Bekrić.