viktor_treci_dan (3)

DAVIS CUP 2011

Troicki doneo Srbiji vođstvo protiv Indije

 

Reprezentacija Srbije povela je danas u Novom Sadu sa 1:0 protiv Indije u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa, pošto je Viktor Troicki savladao Rohana Bopanu sa 6:3, 6:3, 5:7, 3:6, 6:3. U drugom današnjem meču sastaju se Janko Tipsarević i Somdev Deverman.

Sutra se igra samo meč parova, a u nedelju su na programu još dva duela u singlu. U uvodnim gemovima prvog meča nije bilo iznenađenja, a potom je Troicki u sedmom gemu napravio brejk i poveo sa 4:3.

Povezana vest:  Đoković u finalu Pekinga

Srpski teniser je u sledećem gemu, na svoj servis, učvrstio vođstvo, a zatim je set završio ubedljivo, novim brejkom.  Indijac je u prvom gemu drugog seta oduzeo servis Troickom, a zatim je poveo i sa 2:0. Domaći teniser uzvratio je u šestom gemu, nakon čega je izjednačio na 3:3.

Već u sledećem gemu na servis Bopane, srpski teniser došao je do novog brejka i vođstva od 5:3, nakon čega je dobrom igrom na svoj servis priveo meč kraju. Indijski teniser je u trećem setu igrao mnogo bolje nego na početku meča, a u završnicu ovog dela igre ušao je sa vođstvom od 6:5.

Povezana vest:  WTA BRIZBEJN, Jovanovski u 2. kolu protiv Serene Vilijams

U sledećem gemu Bopana nije dozvolio Troickom da iskoristi svoj servis i dođe do lake pobede, već je napravio brejk i smanjio na 2:1.

Bopana je diktirao tempo i ritam igre i u četvrtom setu u kojem je konstantno imao prednost. Indijski reprezentativac je u osmom gemu ponovo oduzeo servis Troickom za vođstvo od 5:3, a zatim je odbranio dve brejk-lopte srpskom igraču i na kraju slavio sa 6:3.

Povezana vest:  Neizvestan nastup Ferera na AO

To je, međutim, bilo sve što je Bopana uspeo da uradi, pošto se Troicki potrudio da ne dozvoli više nikakvo iznenađenje. Srpski teniser je u prva četiri gema napravio čak dva brejka i došao do ubedljive prednosti od 4:0. Bopana je potom uspeo jednom da oduzme servis rivalu i smanji na 4:2, ali je Troicki sigurnom igrom došao do važne pobede.

Plasman u sledeće kolo izboriće reprezentacija koja ostvari tri pobede.