Na specijalizovanom Abbot Health and fitness EXPO-u koji se održava dva dana pre ovogodišnjeg jubilarnog 40. Čikaškog maratona biće predstavljeni Beograd i Beogradski maraton.
Emanuel Ram, gradonačelnk Čikaga pozvao je predstavnike Beograda na 40. Čikaški maraton, jedan od najvećih i najbolje organizovanih maratona na svetu.
Delegaciju Beograda u Čikagu predvodi zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović, a u sastavu se nalaze i predstavnici Beogradskog maratona, aerodroma Nikola Tesla i Turističke organizacije Beograda.
Beograd i Čikago su pobratimljeni gradovi od 2005. godine, aerodrom Nikola Tesla i Međunarodni aerodrom O Hara od 2006. godine, a Beogradski maraton i Čikaški maraton su pobratimljeni i partnerski maratoni od 2016. godine.
Šef delegacije Andreja Mladenović je ovim povodom izjavio da očekuje uspešnu posetu gradu Čikagu, dalje proširenje i unapređenje saradnje između gradova Beograda i Čikaga, a u narednih nekoliko dana članove delegacije Beograda, Beogradskog maratona i Aerodroma Nikola Tesla očekuje niz bilateralnih i širih sastanaka na različite teme iz domena nastavka i unapređenja saradnje u različitim oblastima.
40. Čikaški maraton biće održan 08.10.2017.

Povezana vest:  Španović: Učiniću sve da donesem medalje i u 2015.