Srpska rekorderka u bacanju diska Dragana Tomašević rekla je da je najvažnije da se situacija oko pandemije korona virusa što pre završi kako bi sportisti mogli neometano da se vrate treninzima i da bi, ako ne bude novih odlaganja ili otkazivanja, prvo takmičenje trebalo očekivati u martu u Leiriji.

„Ono što je u ovom momentu najvažnije je to da se ovo sa pandemijom što pre završi kako bismo se mogli neometano vratiti u trenažni proces za narednu godinu. Ako sve prodje kako treba i ne bude prekida, odlaganja ili eventualnog otkazivanja, prvo takmičenje bi trebalo očekivati u martu, zimski Kup Evrope u bacačkim disciplinama u Leiriji, u Portugalu“, navela je Tomašević, preneo je Atletski savez.

Povezana vest:  Ivana Španović skače na mitingu Dijamantske lige u Lozani

Četvorostruka olimpijka navela je da je tokom pandemije teško pripremati se za takmičenja.

„Sezona je bila nepredvidiva, menjala se nekoliko puta, tako da je bilo teško podići nivo forme na zavidan nivo i očekivati nekakve rezultate, jer je takmičarski period bio sveden na samo jedan mesec što je bio veliki problem“, dodala je ona.

Povezana vest:  Olimpijska i svetska šampionka u sedmoboju Karolina Kluft otkazala London

Članica kluba Sirmium iz Sremske Mitrovice rekla je da bi po završetku karijere želela da radi sa decom.

„Jedno su želje, a drugo je realnost. Ono što je za mene jako važno je to da nisam zapostavila akademsko obrazovanje nego sam uz sport i atletiku završavala fakultete i tako se usavršavala za ono posle sporta. Nadam se da ću po završetku atletske karijere ostati u sportu i raditi sa decom“, navela je Tomašević.

Povezana vest:  Alison Feliks pobedila u trci na 200 metara