olivera_jevtic_atletikaEP BARSELONA

Olivera Jevtić zadovoljna i rezultatom i plasmanom

 

Najbolja srpska atletičarka Olivera Jevtić ocenila je šesto mesto koje je danas zauzela u maratonu na Evropskom prvenstvu u Barseloni kao izvanredan rezultat koji je čini presrećnom.

-Zadovoljna sam i rezultatom i plasmanom. Presrećna sam što sam završila trku. Uspela sam da se oslobodim opterećenja zbog rezultata iz Geteborga 2006. i na neki način sam razbila i malere koji su me pratili – poručila je Jevtić koja je još jednom dokazala da pripada maratonskoj eliti.

Povezana vest:  Pistorijus izostavljen iz tima za prvenstvo sveta

Srpska atletičarka je uspela da iza sebe ostavi najveće rivalke – olimpijsku pobednicu Lidiju Simon, kao i Marisu Baros koja je došla u Barselonu sa najboljim vremenom ove sezone.

-Sada će mi biti mnogo lakše da pravim planove i fokusiram se na naredna takmičenja. Ova trka mi je vratila samopouzdanje i nadu da na Igrama u Londonu mogu da ostvarim odličan rezultat – tvrdi Jevtić koja je danas najtežu atletsku disciplinu istrčala za dva sata, 34 minuta i 56 sekundi.

Povezana vest:  Juniorski prvak sveta suspendovan zbog dopinga

Zlatnu medalju osvojila je Litvanka Sivil Balsiunate u vremenu 2:31,14 h. Nailija Julamanova iz Rusije bila je druga zaostavši za pobednicom jedan minut i jedan sekund (2:32,15), dok je trećeplasirana Italijanka Ana Inserti prošla kroz cilj posle dva sata, 32 minuta i 48 sekundi.