yelena_isinbayevaPovratak Išinbajeve na početku sledeće sezone

 

Dvostruka olimpijska pobednica (Atina 2004. i Peking 2008.) i aktuelna svetska rekorderka u skoku sa motkom (5.06), Ruskinja Jelena Išinbajeva, ponovno oseća glad za takmičenjima.

Najavila je 28-godišnja Išinbajeva da će se takmičenjima vratiti već na zimu, odnosno na početku sledeće takmičarske godine, na dvoranskim mitinzima. Još ranije je najavila povratak na Pol Volt Starsu u Donjecku koji promoviše njen uzor, legendarnog skakača sa motkom Sergej Bubka.

Povezana vest:  Dudaš: Spreman sam za letnju sezonu

Išinbajeva se nije takmičila od aprila nakon podbačaja na otvorenom i dvoranskom Svetskom prvenstvu (Berlin, Doha) na kojima nije uspela da dođe do medalje. Trenutno trenira u Italiji, a uoči međunarodnog mitinga u Rietiju, iskoristila je priliku za obraćanje javnosti.

-Ponovno osećam glad za takmičenjima i pobedama. Vraćam se takmičenjima sledeće godine. Osećam se kao nova, želim da dokažem, prvenstveno sebi, da mogu da krenem izpočetka i ponovno da budem najbolja – poručila je Išinbajeva, koja je tokom sjajne karijere čak 27 puta postavljala nove svetske rekorde.

Povezana vest:  EP BARSELONA, Dragana Tomašević šesta u Evropi