usein_bolt_poziranjeBolt: Razmišljam i o skoku u dalj

Svetski rekorder u trčanju na 100 i 200 metara Jusein Bolt rekao je danas da razmišlja da pređe na skok u dalj ako se prestane da se bavi sprintom posle Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine. Bolt je kazao da razmišlja o mogućnostima svoje karijere posle Londona, a da mu je ukupni cilj da postane jedan od velikana atletike.
Ovog meseca je 24-godišnji Jamajčanin rekao da želi da se bavi fudbalom, ali da će provesti još četiri godine u atletici.
-Definitovno ću ići na još jednu Olimpijadu, a posle toga ću odlučiti šta želim da radim. Moj trener će možda hteti još jednu, ali ćemo odlučiti kako ćemo raditi, pošto sigurno hoću da se povučem dok sam na vrhu – rekao je Bolt u Australiji.
On je dodao da želi da uradi isto što i Amerikanac Majkl Džonson, koji se povukao 2000. godine, nakon što je osvajao zlatne medalje na 400 metara na dve uzastopne Olimpijade. Bolt je u Pekingu osvojio tri zlatne medalje i postavio svetske rekorde, uključujući i obaranje Džonsonovog rezultata na 200
metara.
Bolt je prošle godine na svetskom prvenstvu u Berlinu ponovo oborio rekorde na 100 i 200 metara.
-Pitao sam Džonsona zašto se povukao i on je odgovorio da je postigao sve što je želeo, tako da nije imao razloga da nastavi. Bio je na vrhu, tako razmišljam – ako sam ja na vrhu, onda sam uradio sve i onda ću možda hteti da odem – rekao je Bolt.
Jamajčanin je ranije govorio da razmišlja da se prebaci na 400 metara, a sve u cilju da postane jedan od velikana svog sporta.
-Cilj mi je da postanem legenda u sportu, što mislim da ću uspeti ako osvajam titule, tako da radim na tome, a posle toga ću probati nešto novo u sportu. Rekao sam skok u dalj, ali mislim da ću raditi nešto drugo posle toga – rekao je Bolt.
-Preći ću na skok u dalj godinu dana pre kraja karijere, jer mislim da je to jako teško za telo – dodao je on.
Bolt je na promotivnoj turneji u Australiji za jednog od svojih sponzora.
Ove godine je skratio evropsku sezonu zbog problema sa leđima, a namerava da se sledećeg meseca vrati treninzima na Jamajci, da bi bio spreman za Svetsko prvenstvu u Južnoj Koreji sledeće godine.

Povezana vest:  Olimpijska šampionka u skoku uvis Čicerova propušta EP