aleksandar_krstic_kzn_2010_3JELEN SUPERLIGA SRBIJE

Kristić: Želimo samo pobedu, ne osvetu

Fudbaleri Crvene zvezde sutra će u petom kolu Super lige Srbije u Beogradu dočekati Javor, ekipu sa kojom je imala velike probleme u prethodim susretima. Javor je prošle sezone crveno-bele savladao pred njihovom publikom, a u prethodna četiri duela sa beogradskim klubom ostvario je dve
pobede.
-Javor u ovom prvenstvu ne blista rezultatima. Međutim, taj tim ima prepoznatljivu igru, agresivnu, dobro organizovanu, već dugo je void odličan trener (Radovan Ćurčić). Imaju igru koja traje već godinama – rekao je trener Zvezde Aleksandar Kristić na današnjoj konferenciji za novinare.
Kristić je, ipak, istakao da se Zvezda Javoru neće suprotstaviti sa željom da mu se osveti za prethodne poraze, već samo sa ciljem kojim ima i pred svaku drugu utakmicu.
-Mi na svakoj utakmicu idemo na pobedu i svaku ćemo igrati napadački. Sigurno nam je prošlogodišnji poraz od 0:1 negde u malom mozgu, ali ove godine je druga situacija i poseban motiv u tom smislu nemamo – rekao je Kristić, koji bi sutra prvi put u tim mogao da uvrsti i pojačanje iz Gane Lija Adija.
-Adi je imao je nekoliko treninga i spreman je da pomogne. Videćemo koliko – naveo je Kristić.
Odbrambeni fudbaler Zvezde Duško Tošić rekao je da ne poznaje mnogo ekipu Javora, ali i da to i nije bitno, već da njegov tim mora da se koncetriše na svoju igru.
-Znam da Javor igra čvrstu odbranu, više paze svoj gol, nego što napadaju protivnika. Takođe, na ‘Marakani’ svi daju maksimum. Zato I ne treba da gledamo protivnika, nego sebe. Ušli smo u pobednički kolosek i tu treba i da ostanemo – kazao je Tošić.
Nekadašnji fudbaler OFK Beograda, Sošoa, Verdera, Portsmuta i Kvins Park Rendžersa priznao je i da pre letošnjeg dolaska u Zvezdu nije očekivao toliki pritisak.
-Nisam stvarno verovao da je tako dok nisam došao. Igrao sam u dosta klubova i svaki poraz se već sutra zaboravi, ali ovde nije tako. To je dodatni pritisak, da moramo svaku utakmicu da pobedimo“, rekao je Tošić, pred sutrašnji duel, koji će se igrati od 19 sati.

Povezana vest:  Venger namerava da radi u PSG-u posle Arsenala