zenska_trkaOlivera Jevtić na Ženskoj trci 2010
Povratak Ženske trke, posle jednogodišnje pauze, ujedno znači i povratak naše najbolje trkačice na stazu oko Savskog jezera na kojoj je zadužena za obaranje rekorda. Tri puta uzastopno Olivera Jevtić je trčala na Ženskoj trci, tri puta pobedila u međunarodnoj konkurenciji dva puta popravljala rekord staze
Na prošloj, 10. ženskoj trci uprkos stomačnoj infekciji i jakom vetru i kiši naša rekorderka na svim stazama od 5.000 metara do maratona pretrčala je 7.700 metara za 24:12 minuta i za tri sekunde nadmašila rekord (24:15) koji je postavila na prvom učešću. Nije potrebno pominjati da je atletičarka iz Užica i pre toga bila višestruka rekorderka kružne staze oko Savskog jezera, na kojoj se održavaju i truge trke i u kojima učestvuju i muškarci.
Prvi rekord Ženske trke učenica trenera Slavka Kuzmanovića postigla je 2006. godine neposredno posle Evropskog prvenstva u Geteborgu na kojem je osvojila srebrnu medalju u maratonu. Popravila ga je, dakle, 2008. godine, posle nastupa u maratonskoj trci na Olimpijskim igrama u Pekingu, a i ovog puta na Adu ciganliju dolazi posle istrčanog maratona na jednom velikom šampionatu. Na Evropskom prvenstvu u Barseloni krajem jula osvojila je visoko šesto mesto. Ako se istorija ponavlja, onda bi od Olivere Jevtić trebalo ponovo očekivati bar napad na rekord staze.
Prošli put imala je „pomagača” u Kenijki Lidiji Njiri, koja ju je puna tri kilometra terala da trči što brže, a i u subotu 25. septembra imaće dobre „pomagače” iz inostranstva sa kojima će rame uz rame stajati u prvom redu na startnoj liniji kod Okruglog kupatila na čelu kolone od 3.500 žena.
– Ne znam ko će mi biti rivalke, jer organizatori to još kriju i od mene, ali doći ću u Beograd, jer volim Žensku trku. Krug oko savskog jezera je lep i lepo je kad se žene skupe da se druže i trče – poručila je Olivera Jevtić sa Zlatibora, na kojem se priprema za 11. žensku trku.
Povezana vest:  Mali: Grad narednih pet godina uz Beogradski maraton