zenska-trka1U subotu „Ženska trka“ na Adi Ciganliji

 

Tradicionalna atletska manifestacija „Ženska trka“, čiji je cilj da pripadnicama lepšeg pola ukaže na značaj rekreacije i zdravog života, biće održana 25. septembra na Adi Ciganliji. Prema najavi organizatora – preduzeća „Beogradski maraton“, takmičenje će biti održano na kružnoj stazi oko Savskog jezera, cilj i start biće kod Okruglog kupatila, a 7.700 metara učesnice mogu pretrčati ili prepešačiti.

U okviru 11. „Ženske trke“ takmičiće se i atletičarke iz Evrope, dok će kao predstavnik domaćina nastupiti i prošlogodišnja pobednica Olivera Jevtić.

Povezana vest:  Tri dana do “Belgrade Indoor Meeting-a”, Duplantis pred srpskim medijima najavio novi svetski rekord

Naša najbolja atletičarka je do sada tri puta pobeđivala na Adi Ciganliji i dva puta popravljala rekord staze koji sada iznosi 24 minuta i 12 sekundi.

Direktor manifestacije Tanja Bošković pozvala je sve dame da učestvuju u jednodnevnom druženju.

-Svim ženama je potrebno da jednom godišnje imaju bar jedan ovakav dan u kome će se opustiti, družiti i posvetiti sebi – istakla je ona.

Povezana vest:  Henri Sugut pobednik maratona u Beču

Organizaciju „Ženske trke“ podržali su Ministarstvo omladine i sporta, Olimpijski komitet Srbije, grad Beograd i JKP „Ada Ciganlija“.

Prema rečima državnog sekretara u Ministarstvu omladine i sporta Slaviše Zlatanovića, trka je „odličan način promocije strategije za razvoj sporta koju sprovodi Ministarstvo“.

-Ovom trkom promoviše se stari olimpijski moto ‘važno je učestvovati’ i zadovoljstvo je što možemo podržati ovakvu manifestaciju – dodao je Zlatanović.

Povezana vest:  SP DAEGU 2011, Bakulinu zlato u hodanju na 50 km

Trka će i ove godine biti manifestacionog karaktera i sve učesnice, bez obzira na plasman, biće pobednice i pripašće im pokloni organizatora.

Kao i svake godine, učestvovaće i žene sa invaliditetom uz poruku „I mi želimo da se bavimo sportom“ i na taj način popularizovati bavljenje sportom te kategorije stanovništva.

Prijavljivanje za učešće u trci, čija kotizacija iznosi 150 dinara, može biti obavljeno još sutra u prodavnici „Tref sport“ koja se nalazi u podzemnom prolazu ispod palate „Albanija“.