nestle_liga_foto_kamasi_AZavršena četvrta sezona Nestlé školske atletske lige

 

Četvrta sezona Nestlé školske atletske lige završena je velikim finalom na stadionu „Karađorđe“ u Novom Sadu. Liga je ove godine okupila preko 4.000 dece iz 125 osnovnih škola u Srbiji, uzrasta od 9 do 13 godina, a mali atletičari su se i ove godine takmičili u atletskim disciplinama: trčanje na 60, 300 i 600 metara, skok udalj, skok uvis i bacanje kugle.

U velikom finalu, organizovanom na nivou EP u Atletici koje je održano prošle godine u Novom Sadu, učestvovalo je 292 najuspešnijih atletičara iz kvalifikacija u šest atletskih disciplina. Ove godine lepo vreme dodatno je podstaklo male atletičare da pruže svoj maksimum u borbi za medalje.

Povezana vest:  Hrvatica Sandra Perković zlatna u bacanju diska

 

Finalno takmičenje otvorio je Aleksandar Kravić, gradski sekretar za sport i omladinu a medalje najboljima uručivao je Emir Bekrić, seniorski i juniorski reprezentativac i rekorder Srbije u juniorskoj konkurenciji u disciplini 400m sa preponama, zajedno sa Vanjom Bobić, predstavnicom kompanije Nestlé Adriatic. Velikom finalu, prethodila su kvalifikaciona takmičenja koja su organizovana tokom septembra i oktobra u Novom Sadu, Senti, Kragujevcu, Sremskoj Mitrovici, Nišu, Beogradu i Čačku.

 

Kao i prethodnih godina, Nestlé školska atletska liga je donela nekoliko rekorda, a između ostalih, istakli su se, Stefan Marjanović iz Niša u disciplini trčanje na 60m, Zorana Grujić iz Novog Sada, trčanje na 300m, Jelena Grujić iz Novog Sada, trčanje na 600m, Tijana Orlović iz Beograda u skoku udalj, Tijana Milojević iz Beograda i Nikola Vulikić iz Novog Sada u skoku uvis. Izdvojili bismo rezultat Zorane Grujić iz Novog Sada koja već drugu sezonu zaredom obara sopstveni rekord u disciplini trčanje na 300m a jedina disciplina u kojoj nije oboren rekord je bacanje kugle.

Povezana vest:  Objavljen video snimak Pistorijusa i Stenkampove

 

Organizatori Nestlé školske atletske lige, Atletski savez Srbije i Nestlé Adriatic, su i ovog puta dobili podršku od Ministarstva prosvete Vlade Republike a svi finalisti Nestlé školske atletske lige su od pokrovitelja lige dobili majice Nestlé školske atletske lige kao i Nestlé slatke proizvode.

 

Nestlé školska atletska liga jedan je od ključnih nosilaca globalnog Nestlé programa „Zdravo dete“. Cilj ovog programa jeste poboljšanje zdravlja dece školskog uzrasta, kroz bolju ishranu, veću fizičku aktivnost i ostale zdravstvene mere. Globalni program „Zdravo dete“ zasnovan je na 25 postojećih programa koje Nestlé podržava, a obuhvata 4 miliona dece u celom svetu. Program je osmišljen u saradnji sa nacionalnim zdravstvenim institucijama, stručnjacima za ishranu dece i fondacijama za obrazovanje. Plan globalnog programa „Zdravo dete“ će do 2011. obuhvatiti sve zemlje sveta u kojima Nestlé posluje.

Povezana vest:  Španovićeva počinje sa pripremama za letnji deo sezone