Trka trokolica_slika_kako_se_praviSve što treba da znaš o trci trokolica

 

Trokolica, vozilo koje je bilo sinonim za dobru zabavu šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka vraća se na beogradske ulice.

U periodu kada bicikli i skejtovi nisu bili dostupni svim klincima minimalan napor bio je potreban da se napravi vozilo pod nazivom „trokolica“. Par dasaka i tri lagera bili su dovoljni da se na strmim ulicama uzme dnevna doza adrenalina.

Povezana vest:  RED BULL CLIFF DIVING, Finale u Ukrajini

Danas, nakon pola veka, trokolice ponovo jure Beogradom. Princip pravljenja trokolice ostao je isti!

Za Red Bull Trku Trokolica, prilikom pravljenja, potrebno je pridržavati se određenih dimenzija. Dužina trokolice može biti do 80cm, a širina do 60cm i može se napraviti od bilo kog materijala, mora da ima volan kao i tri točka. Za razliku od prošlog veka, danas se mogu koristiti točkovi od skejta, rolera ili bilo koji drugi točkovi koji ne prelaze 10cm u prečniku.

Povezana vest:  RED BULL X-FIGHTERS, Lista takmičara u Sidneju

Radi sopstvene sugurnosti, svi takmičari moraju imati zaštitne rukavice, a na samom takmičenju svi učesnici će dobiti dodatnu zaštitnu opremu.

Izazov je napraviti trokolicu koja može da bude dovoljno brza i čvrsta, da izdrži guranje na stazi kao i skokove i da na kraju pobedi u finalu!

Trojicu prvoplasiranih takmičara očekuju vredne nagrade.

Kreativnost u pravljenju „super trokolice“ više je nego dobrodošla, a najkreativnija trokolica takođe će biti nagrađena!

Povezana vest:  Rekordna visina i daljina!, Motor leti 95 metara u vazduh, 85 metara daleko