10-Mile-Start2010 MEDTRONIC TWIN CITIES MARATON “GLOBAL HEROES”

 

Izvanredni trkači iz celog sveta završili su Medtronic Twin Cities Maraton uz pomoć medicinske tehnologije

 

 

Dvadeset i četvoro Medtronic-ovih globalnih heroja, trkača na duge staze koji su iskusili dobrobit medicinske tehnologije, uspešno su završili jednu od dve organizovane trke – Medtronic Twin Cities Maraton ili Medtronic TC 10 milja (16,09 km). Ninoslav Rašković iz Srbije, Medtronic-ov globalni heroj s insulinskom pumpom za kontrolu dijabetesa učestvovao je i završio Medtronic Twin Cities Maraton držeći znak, „Dijabetes nije zaustavio trku“. Izvanredni trkači dolaze iz Sjedinjenih Američkih država, Kanade, Čilea, Kine, Finske, Italije, Južne Afrike, Švajcarske i Ujedinjenog Kraljevstva.

Povezana vest:  Najavljen rekordni broj učesnika Beogradskog maratona

 

Kao i drugi trkači, Ninoslav Rašković trči najviše zbog osećaja slobode koji dobija u trenutku kad njegove noge dotaknula stazu. U Minesoti je trčao svoj peti maraton u pet godina. Iz dijabetesa i insulinske pumpe Ninoslav crpi motivaciju da podrži druge u borbi protiv dijabetesa. „Počeo sam da trčim jer sam hteo svima da pokažem da se sa dijabetesom može normalno živeti.“

Povezana vest:  Petrović i Terzić pobednici 11. Ramazanske ulične trke

 

Global Heroes je zajednički program Medtronic Fondacija i Twin Cities Maraton, Inc. koji slavi uspehe trkača koji koriste medicinske uređaje kao pomoć pri lečenju bolesti srca, dijabetesa, kičme, hroničnih bolova ili neuroloških poremećaja, a čija je neprestana strast ka trčanju inspiracija drugima. Medtronic Fondacija je pokrenula ovaj program 2006. godine.

 

Povezana vest:  Isinbajeva pauzira do kraja godine

Pored omogućavanja učestvovanja Globalnom heroju u maratonu ili trci od 10 milja (16,09 km) i naknade troškova prevoza, Medtronic Foundation će u ime svakog učesnika donirati po 1000 američkih dolara neprofitnoj organizaciji pacijenata čiji je cilj obrazovanje i pružanje podrške osobama koje boluju od iste bolesti kao i trkač.