sergej_bubka-photo_(2) 

Sergej Bubka posetio Smederevo
 
Legenda svetske atletike, nosilac svetskog rekorda u skoku motkom i potpredsednik Međunarodne atletske asocijacije Sergej Bubka, danas je posetio Smederevo.
Najpre je u Skupštini grada Smedereva održan prijem kod gradonačelnika Predraga Umičevića na kome su pored Bubke prisustvavali i predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin jevrosimović i generalni sekretar Slobodan Branković.
Nakon toga, u Smederevskoj tvrđavi, na mestu gde će se izgraditi nova atletska staza, gradonačelnik se obratio predstavnicima medija, lokalne samouprave, atletičarima i ostalim gostima, najavivši zvanično postavljanje kamena temeljca: „Nakon izgradnje olimpijskog bazena i streljane, grad Smederevo će imati i atletsku stazu koja će dobiti naziv upravo po Sergeju Bubki i time će se u velikoj meri poboljšati sportska infrastruktura grada.“
„Ovo je savršen vid saradnje lokalne samouprave i Atletskog saveza Srbije koji je kao rezultat doneo novu atletsku stazu, što će biti od velikog značaja za atletski sport i sport generalno na teritoriji grada Smedereva“, izjavio je predsednik ASS Veselin Jevrosimović i zajedno sa gradonačelnikom Predragom Umičevićem i Sergejom Bubkom postavio kamen temeljac.
„Velika mi je čast da se ovaj objekat nazove baš po meni i siguran sam da će doprineti popularizaciji atletskog sporta pogotovo kod omladine. Srbija je zemlja sa velikom sportskom tradicijom i ovo će biti još jedan korak ka razvoju atletike“, naglasio je Sergej Bubka.
U povratku, čelnici ASS su sa gospodinom Bubkom posetili Vojnu akademiju, tačnije mesto gde će se izgraditi prva atletska dvorana u Srbiji. Tu su ih dočekali načelnik Vojne akademije general major dr Mladen Vuruna i direktor Inspektorata Ministarstva odbrane general potpukovnik Aleksandar Živković. „Ovo će biti pravi atletski kompleks, jer pored dvorane, Vojna akademija ima atletski stadion i još jedan stadion za duga bacanja.“, izjavio je Bubka.
Pre nego što je otišao na aerodrom, Sergeja Bubku, Veselina Jevrosimovića i Slobodana Brankovića primio je potpredsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić.

   

Povezana vest:  Vlodarčikova popravila svetski rekord u bacanju kladiva