blancavlasicPoznati kandidati za najbolje atletičare sveta

 

Zvanično najbolja atletičarka Evrope u ovoj godini Hrvatica Blanka Vlašić ušla je uži izbor i za najbolju atletičarku sveta, saopštila je Međunarodna atletska federacija (IAAF).

Vlašić je ove godine osvojila titulu prvakinje sveta u dvorani, trijumfovala je na šampionatu Evrope i u Dijamantskoj ligi, a od 20 takmičenja na kojima je učestvovala samo dva puta nije pobedila.

Povezana vest:  Poljak Majevski ponovo zlatni u bacanju kugle

Pored Vlašić, za najbolju atletičarku sveta konkurišu još svetska prvakinja na 60 metara Jamajčanka Veronika Kempbel, pobednica Dijamantske lige na 3.000 metara stipl Kenijka Milcah Čemos Čejva, prvakinja sveta u petoboju i šampionka Evrope u sedmoboju Britanka Džesika Enis i pobednica Dijamanske lige na 200 i 400 metara Amerikanka Alison Feliks.

U uži izbor za najboljeg atletičara sveta ušli su svetski rekorder na 800 metara Kenijac David Rudiša, američki sprinter Tajson Gej, njegov kolega iz reprezentacije na 110 metara prepone Dejvid Oliver, norveški bacač koplja Andreas Torkildsen i svetski rekorder u polumaratonu Zersenaj Tadese iz Eritreje.

Povezana vest:  Mihail Dudaš i Vedran Samac šampioni Balkana

Najbolji atletičar i atletičarka u 2010. godini biće proglašeni na tradicionalnoj gala svečanosti u Monaku 21. novembra.