UsainBoltVisitsFerrariHeadquarters01Bolt želi 100 metara da trči za 9,4 sekunde

 

Olimpijski šampion i svetski rekorder na 100 i 200 metara Jamajčanin Usein Bolt izjavio je danas da želi da poboljša svetski rekord na 100 metara za najmanje jednu desetinku.

-Bilo bi genijalno ukoliko bih u nastavku karijere uspeo da istrčim 100 metara za 9,4 sekunde, čime bih verovatno u narednih 50 godina bio najbrži čovek planete – izjavio je Bolt, koji je svetski rekord na 100 metara rezultatom 9,58 sekundi ostvario na prvenstvu sveta u Belrinu prošle godine.

Povezana vest:  Evropski kongres u Beogradu

Najbrži čovek današnjice istakao je da bi samo u slučaju da odbrani titule na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine mogao da se nazove legendom.

-Da bih postao legenda, moram da ponovim uspeh iz Pekinga. Svako može da bude olimpijski šampion, ali da bi to ponovio, treba da bude izuzetan – rekao je Bolt.

Povezana vest:  Ivana Španović pobedom na 60m otvorila zimsku sezonu

Dvadesetčetvorogodišnji Jamajčanin je naglasio da planira poboljšanje rezultata i na 200 metara. U toj disciplini Bolt je svetski rekord rezultatom 19,19 postavio takođe na Mundijalu u Berlinu.

Bolt je istakao da će mu za poboljšanje rezultata veoma važna biti jaka konkurencija.

-Rivali ti pomažu, jer te stalno drže pod pritiskom – istakao je Bolt i dodao da pre svega misli na Amerikanca Tajsona Geja, koji ga je 6. avgusta ove godine prvi pobedio posle dvogodišnje dominacije, na sunarodnika Asafu Pauela i Danijela Bejlija iz Antigve i Barbude.

Povezana vest:  Izvučeno 10 putnika za učešće na ovogodišnjem Njujorškom maratonu