verko - brankovic-1Četiri grada žele organizaciju prvenstva Balkana u krosu

 

Na srpskoj atletskoj sceni vlada veliko interesovanje za organizaciju Balkanskog prvenstva u krosu, koje će u Srbiji biti održano 12. marta naredne godine, saopštio je danas Atletski savez Srbije (ASS).

Spremnost da se nađu u ulozi domaćina izrazili su Kragujevac, Zrenjanin, Aranđelovac i Niš, zbog čega je generalni sekretar ASS Slobodan Branković krenuo u oblizak i posetu rukovodstvu ovih gradova.

Povezana vest:  Ivana Španović je svetski broj 1!!!

Branković je danas bio u poseti Kragujevcu, gde se sastao sa gradonačelnikom Veroljubom Stevanovićem.

-Današnji sastanak bio je prepun razumevanja za razvoj i napredak atletike. Ne pamtim kada sam poslednji put naišao na takvo razumevanje i spremnost da se prihvati organizacija takmičenja – naveo je generalni sekretar ASS:

Kako je dodao, gradonačelnik Kragujevca je prepoznao značaj održavanja ovog međunarodnog takmičenja u regionu.

Povezana vest:  Novčane nagrade za Španović i druge sportiste

-Nije u pitanju samo razvoj atletike, već i razvoj turizma i otvaranje mogućnosti za ostale vidove međunarodne saradnje – zaključio je Branković.

Stevanović je ocenio da je organizacija šampionata Blakana u krosu „odlična prilika za afirmaciju Kragujevca“.

-Postoji nekoliko predloga za stazu gde bi se kros održao. Mislimo da su Šumarice najbolje rešenje, ali tu je i hipodrom koji će posle sređivanja biti jedan od najlepših i najboljih u Srbiji. Ukoliko Savez dodeli organizaciju krosa Kragujevcu, u istom danu ćemo početi sa pripremama – obećao je Stevanović.

Povezana vest:  Drugi međunarodni "Serbian open indoor meeting", Daria Klišina u Beogradu