hemofarm-ekipaNLB LIGA

 

Hemofarm protiv Radničkog na pobedu

 

Košarkaši vršačkog Hemofarma dočekaće sutra ekipu Radničkog iz Kragujevca u utakmici desetog kola regionalne NLB lige, a želja svih u taboru „farmaceuta“ je da se popravi učinak nakon dva uzastopna poraza.

Hemofarm je u prošlom kolu odigrao veoma loše i pretrpeo je iznenađujući poraz od „fenjeraša“ Crvene zvezde u Beogradu, a sa bledim izdanjima izabranici trenera Željka Lukajića nastavili su i u Evrokupu, gde je bolji od njih bio nemački Getingen.

Jedan od najiskusnijih u redovima Hemofarma, plejmejker Miljan Pavković, smatra da on i saigrači teže dolaze do prepoznatljive igre kako sezone odmiče.

Povezana vest:  EVROČELINDŽ KUP, FMP u četvrtfinalu nakon ubedljive pobede nad Liježom

-Protivnici polako počinju da nam ‘čitaju’ igru. S druge strane, mi igramo nedovoljno čvrsto i agresivno, što se odražava na loš učinak u odbrani – iskren je Pavković.

Kako je istakao, „ne mogu se sve utakmice dobiti u neizvesnim završnicama dobrim šutem za tri poena u poslednjim minutima“, dodajući da će igrači Hemofarma morati da poprave mnoge stvari.

-Mislim da isključivo oslanjanje na kvalitetan napad ne može da donese rezultat na duge staze. Moramo da budemo mnogo bolji, pre svega u kontroli rivala prilikom ofanzivnog skoka – rekao je Pavković.

Povezana vest:  NBA VESTI, Kobi Brajan i Dvajt Hauard predvode Zapad i Istok na 60. izdanju NBA All Stars susreta

Sa iskusnijim saigračem složio se reprezentativac Crne Gore Boris Savović koji, takođe, tvrdi da se ključ pobede nad izuzetno motivisanim Kragujevčanima nalazi u dobro odigranoj odbrani.

-Nikog ne bih posebno izvdajao u ekipi Radničkog, pošto je to pre svega jako dobro ukomponovan tim. Kolektivan pristup obavezama i timska igra su, ujedno, i najveći kvaliteti našeg sledećeg rivala – napomenuo je Savović.

Povezana vest:  Minesota pobedila Denver, dabl dabl Jokića

Mladi košarkaš se požalio na činjenicu da Vrščani iz meča u meč ponavljaju iste greške, a njemu lično najviše smeta nezadovoljavajući odnos skokova.

-Počev od sutrašnje utakmice, moraćemo da smanjimo broj izgubljenih lopti i postanemo dominantni pod obručima. Mnogo bi nam značilo i ukoliko bismo uspeli da anuliramo ‘prazan hod’, odnosno odigrali na maksimalnom nivou svih 40 minuta – zaključio je Savović.

Utakmica Hemofarm – Radnički igra se sutra od 17 časova u dvorani „Milenijum“ u Vršcu.