murnjo_konferencijaMurinjo kaznu doživljava kao medalju

 

Evropska fudbalska unija suspendovala je trenara Reala Žozea Murinja na dve utakmice zbog toga što je svojim igračima na utakmici Lige šampiona protiv Ajaksa rekao da namerno dobiju crvene kartone, ali on smatra da to nije bila kazna, nego medalja.

-To što oni nazivaju kaznom, ja doživljavam kao medalju. Sigurno se neću promeniti. Kada sam bio mali, baka mi je rekla da treba da budem srećan kada mi zavide i te njene reči me vode kroz život. Zbog toga kaznu UEFA shvatam kao dodeljivanje medalje – rekao je Murinjo.

Povezana vest:  Nigerijski fudbaler priveden zbog falsifikovanih pasoša

Portugalski stručnjak kaže da je potpuno očigledno da za njega važe jedni kriterijumi, a za sve druge trenere drugi.

-Ja ne smem da napustim tehnički prosto, svi drugi smeju. Ja ne smem da uzmem u ruke loptu za kojom trči igrač protivničkog tima, svi ostali smeju. Ja ne smem da razgovaram sa četvrtim sudijom, svi drugi smeju. Prema tome, ovo je za mene medalja – rekao je Murinjo.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA SP 2018, Srbija pobedila Irsku i napravila veliki korak ka Mundijalu

Na utakmici protiv Ajaksa Ćabi Alonso i Serhio Ramos namerno su u finišu odugovlačili sa vraćanjem lopte u igru da bi dobili druge žute, odnosno crvene kartone. Na taj način će pauzirati u šestom kolu ligaškog dela takmičenja u Ligi šampiona i u mečeve osmine finala ući će bez kartona.

Španski mediji su tvrdili da je Murinjo to tražio od njih. Na snimcima se vidi da on nešto govori rezervnom golmanu Jiržiju Dudeku, a ovaj potom nešto šapće Ikeru Kasiljasu, koji je minut kasnije pozvao Ramosa i preneo mu zahtev trenera.

Povezana vest:  Valensija u gradskom derbiju bolja od Levantea

UEFA je ocenila da je to nesportsko ponašanje i kaznila Murinja sa dve utakmice zabrane vođenja tima u evrokupovima, s tm što je druga utakmica uslovna na tri godine.