duda_ivkovic_2011

Dušan Ivković: Nedostajalo svežine

 

Košarkaši Srbije osetili su gorčinu poraza još jedanput u Londonu. Ovoga puta od orlova bolja je buila ekipa Francuske (80:77).

Selektor Srbije Dušan Ivković, ovako je prokomentarisao utakmicu sa Francuskom:

– Okončali smo izuzetno napornu turneju tokom koje smo odigrali 11 mečeva u 14 dana, protiv izuzetno jakih protivnika. Francuzi su zasluženo pobedili, imali su znatno više svežine od nas, s obzirom da su dosta kasnije počeli sa pripremama i imaju manje odigranih utakmica od našeg tima. Mi smo dobro kontrolisali utakmicu u prvih sedam minuta, kada smo imali rezultatsku ravnotežu i u jednom trenutku i vođstvo od četiri poena. Međutim, nagli pad je usledio kada smo im posle grešaka u dodavanju, omogućili da uđu u seriju koševa iz tranzicije. Uz to, pravili smo mnogo faulova kada smo već iskoristili bonus, što su, takođe, bili laki poeni za Francusku. Oni su u prvom poluvremenu šutirali čak 68 odsto iz igre, do smo mi, bez obzira na veliki broj otvorenih šuteva, jedva došli na skromnih 30 odsto. Sve to je rezultiralo ubedljivim vođstvom Francuza na poluvremenu.

Povezana vest:  Milojević: Ovako mladoj ekipi samopouzdanje brzo pada

Ivković kaže da je u pauzi između druge i treće četvrtine tražio od igrača da se dobije drugo poluvreme.

– Ono što sam dao kao zadatak timu, bilo je da se dobije drugih 20 minuta. U tome je ekipa uspela i čak došla u situaciju da načini potpuni preokret i dobije utakmicu. Ono što je dobro je činjenica da smo večeras dobili igrače sa klupe koji su svojom svežinom doveli tim nadomak preokreta. Ono što je nedostajalo protiv ovako fizički snažnog protivnika je mnogo organizovanija i lukavija poziciona igra. Sutra popodne se vraćamo u Beograd i posle jednog dana odmora, koji je igračima neophodan, nastavljamo rad. Očekujem da ćemo posle poslednje faze priprema u Beogradu, spremno dočekati start Evropskog prvenstva i utakmicu sa Italijom – rekao je selektor Srbije

Povezana vest:  NBA VESTI, Čeka se još samo jedan učesnik polufinala