aleksandar djeordjevic nis

Đorđević: Očekuje nas najteži početak Evropskog prvenstva

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je danas da njegovu ekipu očekuje najteži mogući početak na Evropskom prvenstvu, ali da bi to trebalo da donese mir timu pred nastavak takmičenja.
-Mislim da nas od svih reprezentacija čeka najteži početak na Evropskom prvenstvu, međutim, zbog mira i staloženosti je to dobro i idemo ka ostalim utakmicama… – rekao je Đorđević novinarima u Berlinu.
Srbija se sutra na početku Evrobasketa u prvom kolu sastaje sa Španijom, a Đorđević je rekao da oni zaslužuju maksimalno poštovanje.
-Španci su označili jednu epohu… Poslednju deceniju košarke u kojoj su dominirali, osvajali medalje… Zaslužuju maksimalno poštovanje, jer imaju svetske zvezde, NBA igrače. Ipak, činimo grešku, jer bismo manje trebali da pričamo o njima. U meč bi trebalo da uđemo bez straha. Oni su nam veliki dužnici – rekao je Đorđević.
Selektor Srbije je ocenio da bi trebalo oprezno ući u duel sa Španijom, koja je posle prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva podmladila sastav.
-Jeste da su podmladili ekipu, ali su sada kao ranjeni lav, koji je veoam opasan. Imaju veliki pono, znaju svoje kvalitete… Možda su atletski izgubili nešto odlascima nekih igrača, ali su dolaskom novih nestvarno mnogo dobili u napadu – kazao je Đorđević.
-Takmičenje pred nama je zahtevno, jeste da počinje sa Špancima, ali se tu ne završava. Zadatak svih nas je da posle meča hladne glave, bez obzira na rezultat, sednemo i analiziramo i pripremimo se za sledećeg protivnika, koji je ovde domaćin i ima opasnog Novickog u timu – dodao je on.
Đorđević se osvrnuo na susret sa Horheom Garabahosom, nekadašnjim reprezentativcem Španije, a sadašnjim funkionerom.
-Ljut sam na Garbahosu, pitajte ga šta sam mu rekao – rekao je Đorđević uz osmeh i dodao:
-On je krivac što mi ove godine nemamo jednog igrača. Klauzula NBA da mogu da zabrane nastupe igračima koji imaju ugovore počela je sa njim. Vi se toga ne sećate, ali on je to rekao da ne mogu da mu zabrane, igrao je, pa je NBA reagovao i tražio da se unese sada poznata klauzula, pa smo ovde bez jednog važnog igrača zbog njegove greške – rekao je Đorđević aludirajući na zabranu San Antonija izrečenu centru Bobanu Marjanoviću.
Srbija će u Berlinu u Grupi B prve faze Evrobasketa, osim protiv Španije, igrati protiv selekcija Nemačke, Turske, Italije i Islanda. Prvi meč na šampionatu izabranici Aleksandra Đorđevića igraće sutra od 18.00 sa Španijom.

Povezana vest:  Filipovski: Srećan sam zbog igrača, što nastavljamo dalje u Evropi da se borimo za viši plasman