Ivana Španović prva je srpska atletičarka koja je ispunila olimpijsku normu za Olimpijske Igre u Tokiu 2020.godine.Više razloga za slavlje ima danas Ivana Španović. Najbolja srpska atletičarka učestvovala je na mitingu Dijamantske Lige u Birmingemu i sa najboljim rezultatom sezone 6.85m osvojila drugo mesto. Ovim rezultatom Španovićeva je obezbedila učešće na svojim četvrtim Olimpijskim Igrama, a srpski olimpijski tim za Tokio bogatiji je za još jednu sportiskinju.

„Zadovoljna sam kvalitetom samog takmičenja, kako svog ličnog nastupa tako i ostalih takmičarki.  Srećna sam što sam obezbedila  mesto u finalu iako sam propustila dosta u ovoj sezoni. Važno je da su sve serije bile dobre, zbog bojazni od prestupa i mogućnosti obnavljanja povrede nisam bila  opuštena, ali ipak sam uspela da ostvarim dobar rezultat. Ovih dana ćemo znati gde ću nastupati dalje.

Iako je učestvovala na samo dva od ukupno četiri kvalifikaciona mitinga, Ivana je obezbedila učešće u finalu Dijamantske Lige, koje se održava 6. septembra u Briselu.

Povezana vest:  Vatreno krštenje za Maju Ćirić
PHOTO: Luka Banda