Logo 26
Nikolić: „Beogradski maraton“ trči za obolelu decu
 
Direktor Beogradskog maratona d.o.o. Dejan Nikolić poručio je danas da će trka 21. aprila biti održana ne samo u takmičarskom, već i u humanitarnom duhu, s ciljem da se pomogne deci oboleloj od retkih bolesti.
-Naša želja je da ukažemo drustvu na postojanje problema, ali i na značaj darivanja – rekao je Nikolić na konferenciji za novinera u Međunarodnom pres centru.
On je naglasio da Beogradski maraton ne samo da želi da bude deo „svetske maratonske migracije“, već i da po uzoru na Londonski maraton pomaže ljudima u nevolji.
-Londonski maraton je samo prošle godine prikupio za humanitarne potrebe oko 52 milion funti, a ukupno, od osnivanja – 558 miliona – rekao je Nikolić.
Direktor Beogradskog maratona je istakao da će se ove godine trčati za decu obolelu od retke Batenove bolesti.
-Znamo da bi država trebalo da brine o ovom problemu, ali smo prinuđeni da na ovaj način apelujemo na javnost, kako bi se obezbedila sredstva potrebna za lečenje – rekla je predsednica Udruženja za retke bolesti kod dece „Život“ Bojana Mirosavljević.
Predsednik Sportskog saveza za osobe sa invaliditetom Beograda, Aleksandar Vujčić najavio je da će se i ova organizacia uključiti u pomoć mališanima obolelim od retkih bolesti.
-Naš prvobitni cilj bio je da nabavimo specijalna takmičarska kolica za maraton, ali sada potreseni slikama dece i njihovih roditelja, pokušaćemo da i mi pomognemo – rekao je Vujčić.
On je naglasio da je prošle godine u trci učestviovalo oko 200 osoba sa invaliditetom, a ove godine očekuje se novi rekord.
-Imaćemo u maratonskoj trci dva predstavnika – Vojislava Ćurulića iz Beograda i Gorana Nikolića iz Kragujevca – rekao je Vujčić.
Povezana vest:  Španović treća u Stokholmu skokom od 6,61 metara