Rafael-Benitez-Chelsea
Benitez: Odlazim na kraju sezone
 
Privremeni menadžer Čelsija Rafael Benitez otkrio je da ne planira da se zadrži u klubu i da će na leto napustiti Stamford Bridž, prenose danas engleski mediji. Benitez je u novembru na klupi Čelsija zamenio Roberta di Matea, koji je dobio otkaz posle poraza od italijanskog Juventusa od 3:0 u Ligi šampiona.
-Preuzimanje uloge privremenog menadžera je bila ogromna greška. Idem na kraju sezone. Ja sam profesionalac i odradiću posao. Menadžer je menadžer, nije važno koliko, mesec dana ili sedam meseci – rekao je Benitez.
On je dodao da veliki uticaj na njegovu odluku imaju navijači, koji kako je rekao, ne pomažu ekipi, već štete imidžu kluba.
-Bolje bi im bilo da navijaju za tim, nego što gube vreme praveći razne banere. Moraju da shvate da čine veliku grešku, jer ne prave dobru atmosferu na Stamford Bridžu. Stvaraju pritisak igračima, jer postoji mogućnost da sledeće sezone ne igraju Ligu šampina, već Ligu Evrope – poručio je Benitez.
Španski stručnjak nije propustio da istakne šta je sve uradio kao fudbalski trener.
-U fudbalu sam 26 godina, osvojio sam Ligu šampiona, FA kup, italjijanski Super kup i špansko prvenstvo dva puta. To su devet trofeja, sve što se može osvojiti na klupskom nivou – zaključio je Benitez.
On je u karijeri vodio nekoliko španskih klubova, pre nego što je na leto 2004. godine preuzeo engleski Liverpul, sa kojim je osvojio Ligu šampiona.
Povezana vest:  Vlasnik Arsenala ponosan na trenera Vengera