dance arena
Dj Set Troksler na festivalu „Exit“
 
Među prvim potvrđenim imenima izvođača koji će nastupiti na „Dance areni“ festivala „Exit“ je Set Troksler, kog su posetioci jednog od najrespektabilnijih svetskih internet portala koji se bave elektronskom muzikom – „Resident Advisor“, proglasili za najboljeg Đ-a na svetu u 2012. godini, najavili su danas organizatori.
Svetski mediji prenose i da je „Exit“ još jednom uvršten u red najboljih svetskih muzičkih festivala.
Prestižni muzički magazin „Vibe“ izdvojio je „Exit“ i „Dance arenu“ kao jednu od tri najbolje letnje festivalske destinacije za sve ljubitelje elektronske muzike i to rame uz rame sa festivalima „Amsterdam Dance Event“ i „Tomorrowland“.
Zanimljiv je i način na koji je u „Vibe“-u opisana „Dance arena“: U dalekoj Srbiji, unutar spektakularnih zidina Petrovaradinske tvrđave, odigravaju se najpopularnije žurke na svetu. Exit-ova ‘Dance arena’ je ostvarenje najluđih snova svih onih koji žive za dobru zabavu“.
Renomirani američki internet portal „Beatport“ uvrstio je „Exit“ u 20 najboljih evropskih festivala ove godine, navodeći da se očekuje da „Exit 2013, sa dodatnim petim danom, bude najbolje festivalsko izdanje ikada“.
Organizatori su najavili još neka od imena koji će nastupiti na Petrovaradinskoj tvrđavi, u okviru „Dance arene“: Dubfire, Pan-Pot, Matador live, Subb An b2b Adam Shelton, Apollonia i Deniz Kurtel.
Koncerte na novosadskom festivalu ranije su potvrdili i Atoms for Peace, Đ Fresh Live, Friction & MC Linguistics, SKiSM, The Prototypes, Inspector Dubplate, Brookes Brothers, Dub Phizix & MC Strategy.
Trenutno aktuelna cena petodnevne ulaznice za predstojeći „Exit“ iznosi 5.990 dinara.
Povezana vest:  Legendarni Carl Cox drugi mentor DJ takmičenja burn Residency!