Već peti put po redu atletska hala na Banjici ugostiće atletičare iz regiona, a učešće na međunarodnom mitingu u Beogradu potvrdio je i svetski dvoranski šampion u skoku u vis, Gianmarco Tamberi. Dvadesetsedmogodišnji Italijan  titulu prvaka sveta osvojio je 2016.godine u Portlandu, a iste godine kasnije postao je i evropski prvak.

Jedna od najvećih domaćih zvezdi, državni rekorder u skoku udalj i osvajač bronzane medalje na Evropskom šampionatu u Glazgovu, Strahinja Jovančević otkrio je da je svoju formu baš tempirao za ovo takmičenje i najavio sjajnu atmosferu.

Povezana vest:  Bolt: Plašim se dopinga, izbegavam čak i suplimente

„Najlepši primer koliko mi znači skakanje u Beogradu jeste prošlogodišnji Serbian Open Indoor, gde sam samo desetak dana pre prvenstva Evrope u Glazgovu ostvario tadašnji lični rekord od 7.85m i stekao sjajnu energiju i samopouzdanje za Evropsko prvenstvo. Prava odskočna daska za mene! Za ovu godinu smo se odlučili da svoju formu tempiram baš za ovo takmičenje, jer obožavam da nastupam pred domaćom publikom, dvorana je uvek puna, a atmosfera je sjajna. Ove godine na zaletištu će se pojaviti i evropski prvak iz Beograda 2017. godine, Albanac Izmir Smajlaj. Dobar je ove sezone, ima skokove na 8m, a lični rekord mu je 8.11m i to baš iz naše Arene. Naravno tu je i moj prijatelj, ali i dugogodišnji konkurent na stazi, Lazar Anić, koji se potpuno vratio posle teške povrede i spreman je za skokove od 8m. Ima tu još odličnih momaka iz regiona” prokomentarisao je Strahinja svoju konkurenciju.

Povezana vest:  Atletičarka Tamara Salaški ispunila olimpijsku normu u trci na 400 metara

Jovančević je ove godine imao odličan nastup na državnom prvenstvu sa skokom od 7.92m, dok je na Balkanskom prvenstvu osvojio bronzanu medalju sa rezultatom 7.79m.

Strahinja se dotakao i ciljeva za letnju sezonu, a opširniji intervju možete naći na internet stranici

https://www.redbull.com/rs-sr/serbian-open-indoor-meeting-strahinja-jovancevic

Karte za miting su u prodaji i mogu se kupiti na biletarnici Atletske dvorane, svakog dana od 07h do 21h. Vidimo se na Banjici!

Povezana vest:  Merit zbog dopinga neće braniti titulu na OI u Londonu