U Sremskoj Mitrovici održana su Ekipna prvenstva za mladje pionire/ke I starije juniore/ke. Kod pionirki najbolji su bili atletičari Crvene Zvezde, drugi atletičari AK Vojvodine, a treći atletičari Partizana 1945. Kod pionira su dominirali atletičari Vojvodine, drugi Mladosti iz Zemuna a treći atletičari Novog Beograda.
Kod starijih juniora i juniorki pobedili su takmičari AK Crvene Zvezde u obe konkurencije, pratili su ih atletičari/ke Vojvodine koji su bili drugi, a treći atletičari/ke BAK-a.
U subotu je održan memorijal Aca Marinković u konkurenciji mlađih juniora. Najbolji rezultat je ostvarila Adriana Vilagoš sa drugim rezultatom na svetu 68.62m, što je i njen drugi najbolji rezultat u karijeri sa kopljem od 500grama. Odličan je bio i Nikola Kostić na 400m prepone sa rezultatom 54.20.
Sjajne rezultate ostvarile su i naše dve najbolje visašice koje međusobnim rivalitetom iz sedmice u sedmicu pomeraju svoje granice državnih i ličnih rekorda. Ovaj put je pobedila Zorana Rokavec sa 180 cm, dok je Angelina Topić skočila 176 uz izuzetno dobre pokušaje na 180 cm i pitanje je vremena kada će ova pionirka skočiti preko ove visine.
Zvanično osiguranje Srpskog atletskog saveza je Sava osiguranje.
Naredno takmičenje nas očekuje 11-12. jula u Kruševcu, Prvenstvo Srbije za mladje juniore/ke.

Povezana vest:  IAAF ponovo uvodi četvorogodišnju suspenziju zbog dopinga