U ovim teškim vremenima Srpski atletski savez se trudi da planirane aktivnosti za ovaj period realizuje uz poštovanje svih mera koje je odredio krizni štab i Vlada RS.

Kamp atletskih nada koji je bio planiran za početak avgusta smo odložili zbog novog talasa korona virusa i novi datum početka Kampa je 20.08.2020. u trajanju od 7 dana.

Povezana vest:  Nava bez plasmana u finale

Odlučili smo da pozovemo veću grupu atletičara uzrasta mlađih juniora/ki i starijih pionira/ki te zbog velikog broja pozvanih Kamp planiramo da održimo na tri lokacije: 1. Subotica – sprint, prepone, skokovi, višeboji 2. Sremska Mitrovica – bacanja 3. Kopaonik – srednje staze.

Na kamp je pozvano 98 talentovanih I perspektivnih atletičara I 18 trenera koji će sprovesti ovaj program.

Povezana vest:  Bolt: Malo sam razočaran, ubio me start trke

Celokupni projekat nadgledaće selektor reprezentacije Edin Zuković koji je tim povodom rekao: “Potrudili smo se da uz trenutnu situaciju omogućimo našim najboljim atletičarima pripremu za predstojeća takmičenja koja ih očekuju u nastavku sezone. Kamp ćemo iskoristiti za testiranje I dijagnostiku, kao I za selekciju takmičara za Evropsko prvenstvo za mladje juniore/ke 2021.godine I EYOF 2022.godine”.

Povezana vest:  Španović ponovo povređena