Najbolja srpska atletičarka, Ivana Španović posle duže pauze usled preloma metatarzalne kosti desne noge, polako se vraća treninzima na stazi.

Španovićeva je proteklih dva meseca iskoristila za oporavak i rehabilitaciju od povrede, a sada je očekuje lagani povratak bazičnim treninzima.

„Trudila sam se da budem fizički aktivna i da treniram koliko je to moguće s obzirom na okolnosti u kojima sam se nalazila, ali to naravno nije podrazumevalo trčanje i skakanje.

Neizvesnost je definitivno obeležila ovu godinu svima nama, ali onaj ko se bavi sportom zna da je neizvestnost sastavni deo svakog našeg takmičenja ili utakmice. Jedino što je izvestno jeste novi početak, i ja se nalazim ponovo na startu. Naoružana strpljenjem lagano krećem sa trčanjem kako bi mi se vratio osećaj i stopalo pripremila za skakanja.

Povezana vest:  SP MOSKVA 2013, Amela Terzić bez finala

Tokom pandemije često sam pozivala ljude da ostanu kod kuce, ali da budu aktivni. Podsticala na jačanje fizičke, ali i na važnost rada i na svojoj mentalnoj snazi, i jako bih volela kada bi se taj trend vežbanja nastavio.

U želji da svakodnevnom vežbanju damo malo „boje“ pozivam sve devojke i momke na odmeravanje snaga. Dobro uvežbajte skok udalj, šta god to za vas značilo, jer upravo je takmičenje u skoku udalj tema trećeg serijala akcije #trenirajsaIvanom koji organizujem u saradnji sa Red Bullom, mojim dugogodišnjim partnerom sa kojim ove godine slavim 10 godina saradnje“ izjavila je Ivana Španović.

Povezana vest:  Bekrić šesti u finalu na 400 metara prepone

Treću godinu zaredom, Ivana će održati akciju u kojoj će njeni fanovi imati priliku za zajednički trening, a drugi put će deo tandema biti i Strahinja Jovančević, naš najbolji skakač udalj u muškoj konkurenciji.

Snimi se ili fotkaj kako skačeš udalj, šta god to za tebe značilo. Možeš u pesak, u vodu, preko ulice, radnog stola. Postavi to na svoj Instagram profil, a mi obećavamo da se nećemo smejati – poručuju Ivana i Strahinja.

Povezana vest:  Mihail Dudaš posetio sportski kamp u Kučevu

Više informacija o samoj akciji možete naći na oficijalnom instagram profilu Ivane Španović https://www.instagram.com/p/CE4f5dTHBiS/, a za pravila učestvovanja i druge detalje posetite https://www.redbull.com/rs-sr/treniraj-sa-ivanom-konkurs-2020 .