Milana Tirnanić je jedna od najbržih devojaka u Srbiji, ona je 2017.godine bila učesnica Evropskog dvoranskog prvenstva u Beogradu, a 2020. godine postala je šampionka Balkana na 100 m. Članica je Atletskog kluba Crvena Zvezda, a akcenat za narednu sezonu stavlja na Evropsko prvenstvo u Torunu u dvorani za koje već ima ispunjenu normu na 60 m.

Povezana vest:  Pauel i Simpson mogu da se takmiče

“Želja mi je da istrčim dobru trku u kvalifikacijama I udjem u polufinale, a uz malo sreće, zasto da ne i u finale. Za to će biti potrebno da budem brža od dosadašnjeg državnog rekorda na 60m Ivane Španović, od kojeg me deli 5 stotinki. Mišljenja sam da sam i fizički i mentalno spremna da pomerim svoje granice”, kaže Milana.

Povezana vest:  Terzić: Nisam se ovome nadala

Situacija sa globalnom pandemijom virusa Covid-19, negativno je uticala na sprovođenje trenažnog procesa I rezultata na kojima su ona I njen trener Neven Ranić radili za ovu letnju sezonu, ali ipak uspeli su da zadrže dovoljno dobar nivo forme koje je rezultiralo osvajanjem zlata na Balkanskom prvenstvu.

Svoje slobodno vreme voli da provodi sa prijateljima: “S obzirom na to da slobodnog vremena imam vrlo malo, najčešće vikendom, volim da ga provedem što više sa prijateljima koji su tu da podrže svaki moj napor I motiv za dalje”, rekla je Tirnanićka.

Povezana vest:  Terzić: Sjajno sam se osećala na stazi