Srpski atletičar i reprezentativac, Elzan Bibić član je Atletskog kluba Novi Pazar i trkač na srednje i duge staze. Uprkos nepredvidljivoj i neizvesnoj sezoni ove godine on je uspeo da obori rekord star 49 godina.

Glavni ciljevi u narednoj sezoni su mu Svetsko I Evropsko prvenstvo u dvorani, a u ovoj sezoni kaže da je uspeo da iskoristi sve šanse koje su mu se pružile.

Povezana vest:  Zilkić: OKS se ogrešio o Amelu Terzić

“Situacija sa virusom nije uticala na moju formu, ali jeste donekle na rezultate. Trčao sam  tri medjunarodna mitinga jako dobra. Takođe sam istrčao lične i državne rekorde u disciplinama 1500, 3000 i 5000 m. Tako da ću i ovu godinu pamtiti po dobrim rezultatima”, rekao je Bibić.

On voli da trči sve svoje discipline, ali mu je ipak omiljena na 1500 m, na pitanje “u Koliko disciplina vidi sebe kao državnog rekordera”, on odgovara:

Povezana vest:  Amela sutra startuje na 3000m

“Trenutno držim dosta rekorda od juniorskih do seniorskih u disciplinama od 1500, 3000, 5000 m. Za sada imam najvredniji seniorski rekord na 5000 m koji je bio star 49.godina. Prateći svoje parametre i napredak na treningu nadam se da ću jednog dana uspeti da oborim rekorde na 1500 i 10000 m , a takodje bih voleo i da se približim rekordu na 800 m “.

Povezana vest:  Bekrić: Tek sada postajemo svesni uspeha iz Moskve