Međunarodni atletski miting šesti po redu, Serbian Open Indoor Meeting održaće se u sredu 24. februara sa početkom u 17.30 h. Ovo takmičenje nalazi se na listi svetske serije mitinga I ima bronzani status. Takođe, bitno je napomenuti da će ovaj miting biti poslednja šansa atletičarima za ostvarenje norme za Evropsko prenstvo u Torunu u dvorani početkom marta.

Atletska dvorana na Banjici bila bi mala da primi sve ljubitelje kraljice sportova koji bi došli da gledaju najboljeg atletičara na svetu, olimpijskog rekordera , kao i svetske i evropske zvezde. Zbog situacije sa virusom Covid-19 neće biti dozvoljen ulaz za publiku, ali je Srpski atletski savez obezbedio uživo prenos mitinga preko Radio-televizije Srbije (RTS) i preko live stream-a Telegraf.rs.

Povezana vest:  Atletska trka oko Savskog jezera u nedelju

Glavna i najveća zvezda mitinga biće najbolji atletičar sveta i svetski rekorder u skoku motkom Šveđanin Armand Duplantis.

Da li se i Koliko promenio tvoj život nakon obaranja svetskog rekorda starog 26 godina?

“Oboriti rekord na otvorenom bilo je ostvarenje sna. Još uvek mi je teško da poverujem kako sam iznad legendarnog Bubke na listi”.

Povezana vest:  ZOOM LAB U POSETI NOVOSAĐANIMA

Kako je pandemija virusa uticala na tvoj trening u 2020.godini?

“Kada je pandemija prvi put pogodila, bilo je zaista teško trenirati. Svi objekti za trening su bili zatvoreni i nekoliko meseci nismo mogli da imamo  odgovarajući trening. Kada sam se vratio u Švedsku u junu, trening se prilično vratio u normalu, međutim s obzirom na dva meseca pauze pre toga, trebalo je vreme da se sve vrati na staro”.

Povezana vest:  Više od 700 žena trčalo prvu ADIDAS ŽENSKU TRKU

Za kraj, Duplantis je istakao da su mu najveći cilj u 2021. godini Olimpijske igre i napad na svetski rekord. Takođe, on je napomenuo da dolazi prvi put u Srbiju i da je veoma uzbuđen zbog takmičenja u Atletskoj dvorani na Banjici o kojoj je čuo sve najbolje.

Da stvar bude još neizvesnija, zajedno sa njim takmičiće i aktuelni olimpijski šampion u ovoj disciplini Thiago Braz iz Brazila.