amela beli krosBELI KROS 2011

U nedelju na stazi u Košutnjaku 44. „Beli kros“

 

Međunarodna atletska manifestacija 44. „Beli kros“ biće održana 30. januara na stazi u Košutnjaku uz ucešće oko 800 trkača iz sedam zemalja, najavili su danas organizatori tradicionalnog takmičenja.

Direktor i osnivač „Belog krosa“ Brana Radović istakao je da je kros naša najuspešnija atletska disciplina, koja je donela Srbiji i najveći broj medalja na prvenstvima Evrope.

Povezana vest:  Filipović zadovoljan što je završio trku u Londonu

-Svi osvajači medalja na evropskim šampionatima bili su i učesnici ‘Belog krosa’. Ovo takmičenje je istovremeno i izvor motivacije dece i omladine za bavljenje sportom – rekao je Radović na konferenciji za novinare u Gradskoj skupštini.

Direktor Republičkog zavoda za sport Srbije Jasminko Pozderac najavio je za iduću godinu izgradnju atletskog stadiona na mestu održavanja „Belog krosa“.

Povezana vest:  Delegacija Evropske atletike posetila Beograd

-Beli kros je svojim dugogodišnjim uspešnim postojanjem značajno uticao na razvoj naše atletike – istakao je Pozderac.

Pomoćnik gradskog sekretara za omladinu i sport Nemanja Radović istakao je da je „Beli kros“ primer svim manifestacijama koje se održavaju u našoj zemlji.

-Ovo takmičenje je najbolja priprema atletičara za predstojeću sezonu u krosu – rekao je Radović.

Povezana vest:  SP 2013, MOSKVA, Frejzer-Prajs svetska šampionka na 100 metara

„Beli kros“ startuje u nedelju u 10 sati nadmetanjem pripadnika vojske i policije, a glavna trka seniora na 8.000 metara zakazana je za 12 časova.