U toku je treći dan Evropskog prvenstva u dvorani koje se održava u Istanbulu, boje naše zemlje brani 12 atletičara, od čega je njih četvoro ušlo u finale ovog takmičenja.

Elzan Bibić istrčao je sjajnu trku u kvalifikacijama na 3000 m. On je zauzeo prvo mesto u svojoj grupi, ali i u ukupnom plasmanu vremenom od 7:50,21.

„Došao sam u Istanbul spreman, sutra me očekuje finale i borba za medalju, daću sve od sebe“, rekao je Bibić.

Finale na 3000 m na programu je u nedelju od 18 časova, po našem vremenu.

Povezana vest:  EP HELSINKI 2012, Dudaš četvrti u desetoboju na EP

Anja Lukić i Luka Trgovčević nisu uspeli da se plasiraju u polufinale trke na 60 m prepone na Evropskom prvenstvu u Istanbulu.
Anja je u svojoj četvrtoj kvalifikacionoj grupi zauzela sedmo mesto sa 8,23 s, što nije bilo dovoljno da se plasira u dalji tok takmičenja, dok je Luka zauzeo šesto mesto u svojoj grupi sa 7.91 s.

Naša najbolja atletičarka, Ivana Vuleta plasirala se u veliko finale Prvenstva Evrope prvim skokom u kvalifikacijama, na granici od sedam metara.

Povezana vest:  Španovića oborila državni rekord u Šangaju

Norma za direktan plasman u finale iznosila je 6.65 m, dok je Ivana skočila neverovatnih 6.98 m. To je trenutno najbolji rezultat u Evropi ove sezoni.

“Ovo mi je veoma poznata staza i mnogo sam srećna što sam uspela da se oporavim i budem ovde. Kvalifikacije su uvek stresne, čak i meni posle toliko godina. Vrlo sam zadovoljna što sam uspela da skočim dobar skok u prvoj seriji, fokus ostaje na sutrašnjem finalu i jedva čekam”, rekla je Ivana.

Povezana vest:  Benabad osvojio zlato na 1.500 metara

Pored Ivane, finalnu normu uspelo je da preskoči još pet atletičarki, dok je naša Milica Gardašević najbolji skok ostvarila u drugoj seriji od 6.51 m, što nažalost nije bilo dovoljno da se nadje medju osam najboljih u Evropi. Sa ovim rezultatom Milica je zauzela deveto mesto.
Finale skoka udalj na programu je u nedelju od 17.50 časova, po našem vremenu.

Foto: SAS