amela_terzic_atletika

Novopazarski atletičari otputovali u Ulcinj

 

Atletičarka Novog Pazara i dvostruka juniorska prvakinja Evrope Amela Terzić izrazila je danas očekivanje da će najuspešniju sezonu u karijeri završiti osvajanjem medalje na Prvenstvu Evrope u krosu.

-Prošle godine sam u portugalskoj Albufeiri osvojila srebrnu juniorsku medalju na kontinentalnom prvenstvu u krosu, a obzirom da sam sada za godinu dana iskusnija očekujem da ponovim sličan rezulat i osvojim još jedno odličje – rekla je Terzićeva radiju Sto plus.

Povezana vest:  Gebre Selasije polomio kost leve šake

Terzićeva je danas, zajedno sa još četvoro reprezentativaca iz Novog Pazara, trenerom i klupskim direktorom, otputovala u Ulcinj, gde će se u naredne dve nedelje pripremati za takmičenje, koje će se održati 11. decembra u slovenačkom Velenju.

-Naš klub čini okosnicu reprezentacije Srbije, pošto će u Velenju, osim Terzićeve, nastupiti i junior Nenad Radanović, juniorka Teodora Simović, kao i mlađi seniori Jasmin Ljajić i Muamer Hasanović. U Ulcinju će trenirati i talentovana Ilda Dautović i Kemal Zornić – rekao je sportski direktor novopazarskog atletskog kluba Edin Zuković.

Povezana vest:  Amela Terzić: Cilj u Cirihu je finale

Atletski trener Rifat Zilkić, koga su kolege nedavno proglasile najboljim u Srbiji u konkurenciji starijih juniora, rekao je da očekuje da Amela Terzić trijumfalno okonča juniorsku karijeru i da sa uspesima nastavi i kao seniorka.

-Amela je vrhunska takmičarka i zvanično šesta atletičarka u Evropi u juniorskoj konkurenciji. Cilj nam je medalja u Velenju, kao i sledeće godine na Svetkom juniorskom prvenstvu, a pokušaćemo da dođemo i do norme za Olimpijadu u Londonu 2012. godine – rekao je Zilkić.

Povezana vest:  Dudaš šesti posle četiri discipline u sedmoboju

On je dodao da njegovi takmičari i dalje treniraju u teškim uslovima u Novom Pazaru.

-Staza na Borićima je izgorela u požaru, a staza u Rekreacionom centru je uništena građevinskim radovima, pa nam je trasa praktično prekinuta. Imamo podsršku lokalnog Sportskog saveza, ali ne i Sportskog centra. Pozivam sve koji odlučuju o sportu u ovom gradu da nam omoguće da treniramo u normalnim uslovima – apelovao je Zilkić.