Sve je spremno za šesti Serbian open indoor miting, koji će biti održan sutra 24. februara u Atletskoj dvorani na Banjici, a na kojem će nastupiti i neke od najvećih zvezda svetske atletike, na čelu sa svetskim rekorderom u skoku s motkom, Armandom Duplantisom, koji je u nedelju došao u Beograd I dao eksluzivan intervju koji možete pogledati ovde – https://www.telegraf.rs/sport/atletika/3305169-armand-duplantis-skok-s-motkom-beograd-svetski-rekord .

Povezana vest:  EP BARSELONA, Nadežda Ostapčuk osvojila zlato u bacaju kugle

Duplantis je bez dileme najveći favorit za zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju, a upravo iz Beograda započinje svoju pripremu za pohod na olimpijsku titulu. I baš na Banjici odmeriće snage sa najvećim rivalom, Tijagom Brazom iz Brazila, aktuelnim olimpijskim prvakom.

Poznata je i satnica takmičenja koju možete preuzeti ovde. Takmičenje će otvoriti skok udalj u muškoj konkurenciji, a odmah zatim sledi i skok s motkom, od 17.50. Ivana Španović skakaće od 19 h.

Povezana vest:  EP HELSINKI 2012, Bekrić u finalu, Dudaš trenutno četvrti

Zbog pandemije korona virusa publike neće biti na tribinama, ali je obezbeđen TV prenos na RTS 2, kao i putem Jutjub kanala Telegrafa.

Sava osiguranje je zvanično osiguranje svih učesnika mitinga kao i Srpskog atletskog saveza.

PHOTO: Luka Banda