Kompanija SES je danas najavila da je potpisala višegodišnje sporazume o kapacitetu u iznosu od 66 miliona evra sa većim brojem javnih emitera u Evropi tokom 2020. godine, omogućavajući milionima domaćinstava širom Evrope koja imaju satelitsku televiziju da nastave sa gledanjem SD i HD sadržaja, isporučenih sa najvećom mogućom pouzdanošću.

Javni emiteri koji su direktno potpisali ugovore sa SES-om uključuju ARD i ZDF u Nemačkoj, BBC u Velikoj Britaniji, BVN u Holandiji, kao i TV5Monde i France 24 iz Francuske preko svog partnera Globecast. Na ovaj način kompanija SES ojačala je poziciju vodećeg globalnog provajdera kontenta.

Povezana vest:  Nova epizoda serije "Beba menja sve" na TLC kanalu

Kako je gotovo celokupna svetska populacija bila tokom 2020. godine pod uticajem mera za suzbijanje Covid-19 panedmije, javni emiteri su doživeli porast broja gledalaca u okviru svih starosnih grupa, koji su se oslanjali na linearne televizijske programe kako bi dobili najnovije, zvanične i proverene vesti o pandemiji. Povećanje linearnog sadržaja u 2020. godini takođe osnažuje satelit kao najpouzdaniji način da se program najboljeg kvaliteta emituje najširijoj mogućoj publici.

Povezana vest:  Počelo snimanje novih epizoda “Vampirskih dnevnika”

Najnoviji sporazumi, potpisani između javnih emitera i SES-a, pokazuju kako evropski emiteri koriste SES-ove satelite na glavnim orbitalnim pozicijama od 19.2 stepena istočno i 28.2 stepena istočno da bi dosegli do više od 89 miliona domova koji imaju satelitsku televiziju, nadmašujući ostale satelitske ili zemaljske operatere.

„Isporuka TV programa sa pouzdanim informacijama i kvalitetnom zabavom je važna, posebno u doba krize. Veoma nam je drago što smo u prilici da pomognemo ARD-u, ZDF-u, BBC-u, TV5Monde-u, Francie 24-u i BVN-u – nekim od najvećih evropskih emitera – da dosegnu do što je moguće više ljudi i omoguće im da gledaju njihove programe „, rekao je Stiv Kolar (Steve Collar), generalni direktor kompanije SES. „Satelit je danas neprocenjiv resurs distribucije i ostaće tako i u budućnosti, pružajući emiterima dosezanje do najvećeg mogućeg broja ljudi, nenadmašivu pouzdanost, efikasnost u prenošenju podataka i mogućnost da dostave sadržaj vrhunskog kvalitet do miliona TV domaćinstava u Evropi.“

Povezana vest:  mts uvek uz korisnike – otključao TV kanale za vas!