Srpski atletski savez pored razvoja atletike i stvaranja šampiona, teži da razvije kult društvene odgovornosti i pomogne unapređenje školskog sporta u Srbiji kroz aktivno uključivanja projekta Telenor Brzinom do zvezda u redovan godišnji program.

Telenorov karavan Brzinom do zvezda, ove nedelje zvezdanim stazama “protutnjao” je opštinama Novi Pazar, Novi Beograd i Mladenovac.

Kroz druženje i nadmetanje u disciplini sprint na 40 m akcijama se odazvao veliki broj škola gde su kroz uzbudljiva takmičenja odabrani finalisti i pobednici svojih opština i gradova.

Povezana vest:  IZBORI ASS 2013, Jedini kandidat Veselin Jevrosimović

Pridržavajući se svih propisanih mera uz striktnu kontrolu želja i motiv malih takmičara (zvezdica) bio je na najvišem nivou, što se videlo po dosta izjednačenim trkama i želji da se dođe do cilja.

Pobednici na opštini Mladenovac bili su Milica Jovanović (OŠ Sveti Sava) i Aleksa LUkač (OŠ Momčilo Živojinović), na Novom Beogradu, šampioni su postali  Zoja Mandić(OŠ Mladost) i Dejan Vujović (OŠ Knjeginja MIlica) dok su kod malih novopazaraca najuspešniji bili Belma Kolašinac (OŠ Rifat Burdžević Tršo) i Ali Hasanović (OŠ Ćamil Sijarić).

Povezana vest:  Doživotna suspenzija za bacača kugle Milana Haboraka

Kompanija Telenor spremila je vredan fond nagrada za ovaj ciklus, a posebna iznenađenja predstavnici ove kompanije pripremili su za učesnike Telenor super finala ovog ciklusa.

Novi izazovi  za finaliste očekuje ih u junu mesecu na gradskom Telenor super finalu. Karavan Brzinom do zvezda nastavlja svoju misiju akcijama na opštini Zvezdara (27.4), u Pančevu (29.4) i u Surčinu (28.4).

Povezana vest:  Ivana Španović završila takmičenje na Olimpijskim igrama