amela beli krosAtletičari Novog Pazara obeležili Beli kros

 

44. Beli kros bio je u potpunosti beli. Pod snežnim pokrivačem trčalo je preko 600 stotine atletičara, pripadnika Vojske Republike Srbije, rekreativaca iz zemlje i regiona. Najveći utisak sa krosa ostavili su atletičari Novog Pazara koji su dominirali u svim kategorijama. Na programu 44. Belog krosa bile su trke za sve starosne kategorije ujedno ovo je bila izuzetna prilika za saveznog selektora Dragišu Kuzmanovića da oceni formu atletičara i pripremi spisak reprezentativaca koji će  predstavljati Srbiju na krosu Balkana u Kragujevcu. Amela Terzić članica AK “Novi Pazar“ pobedila je u konkurenciji seniorki na stazi dugoj 3000m sa rezultatom 10:39,4. U trci seniora na 8000m najbolji je bio Darko Živanović iz AK “Radnički“, Kragujevac. Pobede Amele Terzić i Darka Živanovića potvrda su da se na pripremama u Ulcinju i Baru dobro radilo zadovoljno je komentarisao savezni selektor Kuzmanović.

Povezana vest:  Sergej Bubka posetio Smederevo

Trkom vojnika na 1000m otvoreno je ovogodišnje izdaje Belog krosa, a pehare su odneli Nevena Jovanović i Miroslav Marković.

U konkurenciji atletskih škola pobedila je Katarina Sekulić iz AK “Sloboda“ Čačak i Nikola Petrović iz Prnjavora.

Posle trke desetogodišnja Katarina je izjavila –Treniram atletiku više od godinu dana. Na stazi najviše volim da trčim 600m, ali obožavam i kroseve. Nadam se da ću i sledeće godine opet pobediti.

Tamara Polić iz AK “Dinamo“ Pančevo pokazala je da se odlično snalazi i na kros stazi. Mlada sprinterka donela je Pančevu zlatnu medalju u konkurenciji ml.pionirki, dok je u konkurenciji starijih pobedila Ilda Damtović iz Novog Pazara, koja je kazala da je staza bila dosta teška i klizava i da će se truditi da i na Prvenstvu Srbije pobedi.

Povezana vest:  Išinbajeva se vratila starom treneru Trofimova

Pobednik u trci ml. pionira je Damjan Đurković iz Novog Pazara, a kod starijih pionira zlatom se okitio Bojan Stanišić sa Pala.

U zajedničkom trci seniorki i juniorki na 3000m, sva prva mesta odnele su ateltičarke Novog Pazara, Selma Mustafić bila je najbrža u konkurenciji ml. juniorki, dok je kod starijih pobedila Teodora Simović.

-Zbog zdravstvenih problema nisam mogla da treniram skoro dva meseca, i sada se polako se vraćam na stazu. Jako sam zadovoljna kako sam trenirala na pripremama u Ulcinju. Danas sam povela trku i nisam osetila da je jak tempo. Raduje me što je u Novom Pazaru Prvenstvo Srbije u krosu i daću sve od sebe da i tamo pobedim – izjavila je Teodora.

Povezana vest:  Naši hodači ispunili B normu za SP u Daegu

U kategoriji ml.juniora pobedio je Nemanja Kojić, član AK “Sloboda“ iz Čačka, a kod starijih Nenad Radanović iz Pazara.

Kojić je bio zadovoljan pobedom, ali i odrađenim pripremama u Ulcinju, zbog kojih kako kaže se malo teže prilagodio današnjoj stazi  po snegu.

Organizatori su posebno nagradili najmađu učesnicu krosa, a to je dvogodišnja Maša Savić, najstarije učesnike Miloju Andrića i gospođu Bojanu Naumović i sve članove porodice Bokarev.