Jelena Živković iz OŠ „Kralj Petar II Karađorđević“ iz Beograda i Stefan Bjeloš iz OŠ „Nikola Tesla“ iz Somobra pobednici su super-finala takmičenja osmog ciklusa projekta „Yettel – Brzinom do zvezda“. Takmičenje je održano u Atletskoj dvorani u Beogradu, a učestvovalo je skoro 400 dece iz 263 osnovne škole sa teritorije cele Srbije.

Projekat ,,Yettel – Brzinom do zvezda”, koji sprovode  Srpski Atletski Savez i Yettel, ima za cilj da osnovcima približi važnost i lepotu sporta, zdrav način života i značaj fizičke aktivnosti za njihov pravilan razvoj, kao i popularizaciju atletike kao osnovne sportske discipline.

Povezana vest:  Ivana Španović očekivano među 12 najboljih na sveta

“Kroz ovaj projekat želeli smo da ukažemo na prave vrednosti, da su učestvovanje, druženje i međusobna podrška podjednako važni kao i pobeda, kako u sportskim takmičenjima, tako i u životu. Verujemo da je važno tražiti balans u svakodnevnom životu i da treba bodriti decu da se od malih nogu bave sportom. Čestitam našim zlatnim zvezdicama, ali i svoj deci koja su učestvovala u osmom ciklusu projekta „Brzinom do zvezda“, rekla je Marija Vujanić, direktorka komunikacija i održivog poslovanja u Yettelu.

Povezana vest:  Održano Ekipno prvenstvo države u Kragujevcu, Marković istrčala normu za evropsko prvenstvo

U okviru manifestacije, organizatori su pripremili i bogat prateći sadržaj. Organizovane su  različite radionice i poligoni za učesnike, kao i promo-trka srpskih atletičara, pa su deca imala priliku da se druže i sa našim sportistima.

Zlatne zvezdice “Yettel – Brzinom do zvezda”, pored mnogih vrednih nagrada, imaće priliku da učestvuje u atletsko-rekreativnom kampu “Brzinom do zvezda” u Krupnju.

Povezana vest:  Predstavljene medalje za EP u Beogradu

Foto: Ivan Zupanc i Nikola Anđić/Telegraf