marina_muncan

Marina Munćan postavila novi nacionalni rekord na 800m u dvorani

Srpski atletičari i ovog vikenda imaju takmičenja širom sveta. Munćan pobedila u Bostonu, Todosijević pobedio u Atini, Biljana Topić treća u prestonici Grčke, dok većina naših nastupa danas u Mađarskoj.

Da je Marina Munćan u punoj formi za Evropsko prvenstvo u dvorani potvrđuje njen novi rezultat na 800m 2:05,75, što je novi državni rekord na 800m u dvorani. Posle sjajnog rezultata na jednu milju, Munćan se ponovo upisala na listu rekordera Srbije. Prethodni rekord Srbije na 800m u dvorani postignut je davne 1988. godine u Torinu od strane Olivere Stankov i iznosio je 2:07,05.

Povezana vest:  Mils: Bolt u odličnoj formi

Na mitingu u Bostonu naša državna rekorderka je pobedila u tri na 800m i sa ovom trkom završila nastupe pred EP u Parizu.

Organizatori mitinga u Atini izborili su se sa problemima oko hale i uspeli da danas održe atletski miting. U prestonici Grčke nastupili su Biljana Topić RKG i Miloš Todosijević CZ. Naša državna rekorderka u troskoku, posle jednogodišnje pauze vraća se na evropsku scenu. Sa rezultatom 13,83m Biljana je zauzela treće mesto. Prvo mesto osvojila je Papahristu sa rezultatom 14,40m, dok je druga bila Pamneta sa preskočenih 14,39m. Za prvo mesto u skoku uvis bilo je dovoljno 2.15m koliko je preskočio naš Miloš Todosijević.

Povezana vest:  Ženska avanturistička trka na Suvoj planini

Na mitingu u glavnom gradu Mađarske danas će na borilište izaći Asmir Kolašinac CZ i Milan Jotanović PBG u bacanju kugle, Mihalil Dudaš VNS nastupićeu tri discipline 60m, 60m prepone i skok u dalj, Ivana Španović VNS trčaće 60m I 60m prepone, Emir Bekrić CZ ponoviće trku na 400m, Ivana Petković posle prošle nedeljnog obaranja državnog rekorda imaće još jednu trku na 60m prepone. Na startnim listama od srpskih atletičara prijavljeni su još Goran Podunavac 60m i 400m, Slobodan Mirić Vožd 400m, Aleksandar Krstić 800m i 3000m, Ivana Podunavac 60m, Gordana Milojević 400m i 60m prepone.

Povezana vest:  Nikolić: Srbija će stati uz svoje sportiste