Jelena_Radinovic_Vasic

Jelena Radinović Vasić postavila novi državni rekord u skoku motkom, dobri rezultati naših atletičara u Mađarskoj

Još jedan nacionalni rekord je pao ovog vikenda i to u skoku motkom. Jelena Radinović Vasić članica Crvene zvezde takmičila je na mitingu u Linzu i postigla novi državni rekord u skoku motokom preskočivši 4.11m. Jelena je pokušala da napadne 4.20m koliko iznosi norma za EP u Parizu, ali ovog puta nije uspela.

-Sjajno sam se osećala na takmičenju. Već u zagrevanju sam videla da mogu dobro da skačem. U prvom pokušaju sam preskočila 4.11m. Odmah sam napadala 4.20m, ali sam motku rušila nogom. Verujem da mogu preko 4.20m, ali su mi potrebna takmičenja. U sredu ću nastupiti u Pragu i već tamo pokušati da ostvarim normu za EP u Parizu – istakla je Jelena posle nastupa.
Dosadašnji državni rekord bio je u vlasništvu Slavice Semenjuk i iznosio je 4.10m postignut 2006. godine u Atini.

Povezana vest:  Isinbajeva najbolji sportista Rusije u 2013.

Naši atletičari su učestvovali i na mitingu iz Budimpešte gde su postigli sjajne rezultate.

Mihail Dudaš VNS nastupio je u tri discipline 60m, 60m prepone i skok u dalj. Pobedu je Dudaš odneo u trci na 60m rezultatom 6,91sek. Na 60m prepone zabeležio je 8.40sek, dok je u skoku u dalj Dudaš u prvom skoku prestupio, u drugom ostavrio daljinu od 7.03m, treći skok je propuštao, u četvrtoj seriji zabeležio 6.86, u petom pokušaju doskočio 7.06m posle čega je I prekinuo dalje takmičenje.

Najbolje rezultate u dosadašnjoj karijeri postigla je Ivana Španović VNS na 60m prepone – 8.59sek i na 60m -7.59sek. U finalnoj trci na 60m zauzela je drugo mesto, dok je na preponama ostvarila treću poziciju.

-I druge nedelje priprema u Budimpešti akcenat smo stavili na sprint. Danas sam u 90 minuta imala četiri trke: kvalifikacione na 60m i 60 m prepone, i dva finala. Posle dugog vremena ponovo sam na sprint, zaista sam se lepo osećala i uživala u takmičenju. U sve četiri trke ostvarila sam bolje rezultate od dosadašnjih u karijeri. Što se prepone tiče rezultat je odličan za jednu daljašicu, ima mnogo prostora za usavršavanje tehnike i napredak u rezultatu. Zadovoljna sam ostvarenim i drago mi je što sam potvrdila napredak u brzini. Završavamo pripreme u Budimpešti, ali se varaćam u glavni grad Mađarske već naredne subote po nove pobede – istakla je naša šampionka Ivana Španović.

Povezana vest:  Kenijski takmičari dominirali na maratonu u Beču

U bacanju kugle pobedio je član Crvene zvezde Asmir Kolašinac sa prebačenih 20,12m koje je ostvario u četvrtoj seriji. u prvom pokušaju zabeležio je 19,68m, u drugom prestupio, u trećem hicu dosegnuo 19,98m, u četvrtom pobedničku daljinu 20.12 i posle toga imao dva prestupa.

-Imao sam zadatak da prebacim preko 20m i u tome uspeo. Zadovoljan sam pobedom. Očekuje me još jedno takmičenje u Celju gde ću se truditi da još poboljšam rezultat. Verujem da ću potpuno biti spreman za Pariz – Istakao je Kolašinac.

Povezana vest:  Bolt odbio Meksikance: Kad dug bude plaćen, razmisliću o ponovnom dolasku

Angela Terek članica Proletera iz Zrenjanina – zagrevala se za 400m i u trci na 60m zabeležila 8.14sek u finalnoj trci, dok je 400m završila sa rezultatom 57.88 sekundi.

Emir Bekrić, atletičar Crvene Zvezde u trci na 400m je pobedio sa novim ličnim rekordom 47.89sekundi. U trećoj kvalifikacionoj grupi nastupio je Slobodan Mirić i zabeležio rezultat 49.32 sekundi.

-Ovo mi je peta trka ove zime na 400m. Došao sam spreman i samouveren sa jasnim ciljem da istrčim ispod 48 sekundi. Dobio sam četvrtu stazu i ako sam morao da bežim, znao sam da me to neće ometi da ostvarim svoj cilj. Zahvaljujem se treneru Mirjani Stojanović i doktoru Milanu Mileusniću – istakao je Emir Bekrić