emir aerodrom

Bekrić za odgovornu upotrebu telefona u saobraćaju 

Srpski atletičar i osvajač bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u Moskvi Emir Bekrić priključio se danas kampanji „Kada voziš, parkiraj telefon“, koja za cilj ima povećanje bezbenosti u saobraćaju.
Bekrić je vozačima poklanjao „hands-free“ uređaje i apelovao da se odgovorno ponašaju tokom vožnje.
-Neodgovorna upotreba telefona tokom vožnje je veliki problem našeg društva, ali smatram da ovom kampanjom možemo mnogo da učinimo i smanjimo broj vozača koji telefoniraju. Biću presrećan ako ličnim primerom mogu da doprinesem da sačuvamo makar jedan život i sprečimo bar jednu nezgodu – rekao je Bekrić.
Kampanju „Kada voziš, parkiraj telefon“ pokrenula je kompanija Telekom Srbija, u saradnji sa Upravom Saobraćajne policije MUP-a Srbije i Srpskim komitetom za bezbednost saobraćaja kako bi se promenio stav i podigla svest vozača o opasnostima upotrebe mobilnog telefona tokom vožnje, kao i povećanje nivoa bezbednosti saobraćaja na putevima.
Pored Bekrića, sa vozačima su razgovarali proslavljeni srpski sportisti – bronzana iz Moskve Ivana Španović u Novom Sadu, vaterpolista Radničkog Filip Filipovi u Kragujevcu, fudbaler Radničkog Aleksandar Jovanović u Nišu, koji su takođe sugrađanima poklanjali hands-free uređaje.

Povezana vest:  Ivana Maksimović i Emir Bekrić dobijaju stanove